Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отлагат за 8 юли представянето на книгата "Обща теория на Образованието"
Автор: Пламена Николова 08:55 / 30.06.2020Коментари (0)1401
©
Предвиденото за 1 юли представяне на книгата "Обща теория на Образованието" - Системи и модули се отменя за 08.07.2020 г.

Запазва се часът и мястото на събитието - 18.00 ч. в зала Пленарна на Община Варна, съобщи за Varna24.bg авторът на изданието Йордан Йорданов. 

Организатор на събитието е Инициативен комитет подкрепен от Община Варна.

Програмата включва: Премиерно представяне на книгата от автора и музикална част. Йордан Р. Йорданов е обществен деятел и практик в сферата на общественото управление, културата и образованието.

Книгата е обобщаващ труд въз основа на съвременните директиви в Образователното дело, дългогодишна обществена дейност, множество публични лекции, срещи, дискусии, конференции, издадени книги, доклади и публикации в сферата на науката, просветата и културата.

Волята на човека за създаване на един по-добър свят може да бъде организирана с помощта на образованието, културата и обществения живот на всеки народ.

Книгата "Обща теория на Образованието" – Системи и модули, обхваща цялостната структура на държавата като общество, икономика, подструктури, модули и системи, които участват в цялостния процес на подрастващия и на изградения човек.

Написана е като обобщение на съвременното българско образование. Проследява съвременните тенденции на развитие в различни сфери на Обществото и прави структурен анализ на отделните елементи, модули и системи в Образователното дело.

Тя е теоретично и практическо ръководство, което обхваща всички процеси на образователната система и Министерствата, включени в управлението на държавата като основен фактор, който влияе на отделните модули и системи, явления и участници.

Книгата е изготвена като учебник и е предназначена за работа на специалисти в сферата на образованието, просветата, културните институции и учреждения, за да има българската образователна система основата за сегашен модел, поставен върху традициите от предходното време.

Книгата обхваща основните модули и системи на работа. Придържа се към конкретните действия и явления, но притежава по-дълбок смисъл и съдържание, за което е необходимо по-задълбочено вникване и усвояване на конкретните стъпки. Авторът свързва проблематиката на българското образование във връзка с протичащите обществени, икономически и други процеси, и благодарение на науката в разнообразието на нейните направления, изказва своето мнение за решаване на най-наболелите въпроси в българското общество и държава.

Книгата е подготвена и съдържа всички необходими концепции, които да запълнят празнините в общия модел на работа. Науката, изкуството, просветата и културата са представени върху основата на цялостната конструкция на Образованието.

В книгата са застъпени Принципите и Законите на Разумното знание във връзка с природните явления и науката, която се съдържа във всички направления на образованието. Авторът е описал, формулирал и извел Нови Принципи и Закони за формиране на съвременната личност, която одухотворява цялостното развитие на човечеството.

Само чрез наука, знание и добродетелен живот се изгражда стабилно и можещо общество. Високоразвито нравствено общество може да съществува само на базата на колективния принцип.

"Обща теория на Образованието" – Системи и модули може да се нарече Доктрина, защото подходите и методите за работа са изградени на базата и връзките в обществените структури, форми и явления.

Идеята за написването е – за подпомагане на Образованието във връзка с възпитанието, които изграждат човешкото същество, за да може то да участва най-пълноценно в съвременния социален, обществен и индивидуален живот.

Сега задачата на всички будни българи, които се намират в държавата и други краища на Земята, е да се обединят в общите усилия за изграждането на най-благоприятни условия за съществуване. Условия, в които да се съдържат Любов, взаимна подкрепа и обединение.

 

           









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: