Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отмениха домашния арест на "готвачката" на дрога Елица
Автор: Екип Varna24.bg 16:01 / 22.01.2019Коментари (0)1735
©
Апелативният съд във Варна отмени като незаконосъобразно определение на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с което спрямо Елица П., привлечена като обвиняема затова, че в съучастие с друго лице приготвяли и разпространявали забранени от закона наркотични вещества е била определена мярка за неотклонение "домашен арест“. Втората съдебна инстанция уважи протеста на прокуратурата и намери, че близо 5 месеца сдлед първоначалното задържане под стража, Елица трябва да остане в ареста.

Пресслужбата на съда Варненския апелативен съд припомня, че обвиняемата е в ареста от края на м.август тази година. Оперативна информация и последвалата я специализирана полицейска акция довела до задържането на Елица и на Тихомир И.. При първоначалния им арест е било установено, че приготвянето на дрогата ставало в жилище в м-ст Зеленика, а в апартамент във Варна са били установени прекурсори и наркотични вещества.

Въззивната апелативна инстанция споделя аргументите на ОС - Варна, че събраните в хода на разследването гласни и други свидетелства обосновават предположението, че Елица е съпричастна към престъпната дейност, за която е привлечена като обвиняема. За разлика от първата съдебна инстанция обаче, Варненският апелативен съд счита, че все още съвсем реална, а не хипотетична е опасността, ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемата да се опита да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. Производството и разпространението на наркотични вещества е тежко престъпление, с висока степен на обществена опасност и се наказва строго от закона. Нещо повече. Пекурсорите са вещества, достъпни в аптечната мрежа, а този факт води съда до извода, че ако търпи мярка за неотклонение в дома, където преди са били открити вещества и прекурсори, то Елица би могла да извърши престъпление.

Определението, с което Варненският апелативен съд отмени "домашния арест“ и потвърди задържането под стража на Елица П., обвиняема по досъдебно производство с друго лице затова, че в съучастие приготвяли и разпространявали забранени от закона наркотични вещества не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: