Отмениха предсрочното освобождаване на 20-годишен криминоген от Девня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:33 / 14.12.2017
1504
20-годишният Денис Михайлов от Девня ще изтърпи наложеното му по няколко присъди общо наказание от 4 години и 4 месеца, след като състав на Апелативния съд отмени определение на първата съдебна инстанция, допуснала предсрочното му освобождаване от затвора. Това се случи след протест на Окръжната прокуратура във Варна срещу определението на Окръжния съд в града.

Въпреки младата си възраст, 20-годишният Денис е осъждан 9 пъти - осем пъти за грабежи и един път за кражба. При използването на принуда и сила по време на последния грабеж той причинил средна телесна повреда на ограбената жена.

В протеста до Апелативния съд представителят на Окръжната прокуратура посочил, че последното деяние, за което търпи ефективно наказание във варненския затвор, е било извършено два дни, след като Михайлов бил освободен от поправителния дом в Бойчиновци.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което било отменено протоколното определение на Окръжния съд и е оставено без уважение предложението на началника на варненския затвор за условно предсрочното освобождаване на Денис Михайлов от изтърпяване на оставащата част от наказанието му, а именно 1 година 5 месеца и 9 дни, е окончателно и не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).