Отмъкнаха медните улуци от Юнашкия салон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:11 / 22.06.2016
1091
Липсват част от медните улуци на варненския Юнашки салон. Образувана е преписка, извършителят е задържан на 5 май и признал вината си. Предстои да се изплати застраховка за щетите. ОП "Спорт - Варна" е влязло в управление на сградата след криминалното деяние.

Ремонтът на Юнашкия салон приключи преди няколко месеца. Над 2 млн. лв. бяха инвестирани във възстановителните работи и оборудването.

Изградени бяха две нови галерии и зала към тях, подменена е дървената стълба, свързваща нивата в офисната част, като парапетът й е изработен по детайл, съответстващ на автентичния. Подовите настилки са изцяло нови, изпълнени с модерни материали. Изцяло нови са електро, водопроводната, канализационната, вентилационната и климатичната инсталации и сградните отклонения.

Това е най-старата спортна зала във Варна, проектирана през 1909 г. от арх. Манол Йорданов Стателов. Обявена е за архитектурна сграда, паметник на културата. За строителството на салона варненската община по онова време осигурила 40 000 златни лева, още 5000 златни лева събрали варненци.


Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).