Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отнеха 11-те деца на едно от най-многодетните български семейства! Правната помощ идва от Варна
Автор: Пламена Николова 11:40 / 30.03.2018Коментари (16)25768
© Фейсбук
Варненски адвокат се заема да спасява едно от най-многодетните български семейства, което е от Русе, научи Varna24.bg. Това се наложило, след като социалните служби са отнели 11-те деца на Ивелина Зартова и Красимир Тодоров. Родителите обичат децата си и искат да се грижат за тях. Категорични са, че децата им са взети несправедливо.

Ивелина и Красимир са заедно от 19 години и имат 13 деца. При нелепи обстоятелства обаче загиват две от тях.  

През 2014 г. готварската печка пада върху 3-годишния им син Мартин. Момченцето умира на място. Тогава заключението на социалните служби е, че става дума за нелеп инцидент. 

През 2017 г. обаче умира и 40-дневната им дъщеря Любомира. В съобщението за смъртта една от версиите е недохранване, но категорична причина към момента все още не е изяснена.

Пет месеца по-късно Окръжната прокуратура в Русе образува досъдебно производство и възлага на следствието да разследва смъртта и на двете деца. Разпитите продължават вече осем месеца. Съмненията са както за небрежност от страна на родителите, така и за лекарска немарливост, проявена от личния лекар на децата. 

Наскоро нова трагедия сполетяла семейството. В дома им в Русе на 28 януари избухва пожар и многолюдната челяд остава на улицата. Скоро след това наемат нова квартира. 

На 19 февруари тази година социалните служители извеждат 11-те деца от семейството, като заявяват, че те са постоянно неглижирани от родителите, които не полагат достатъчно грижи за тях. За децата нямало достатъчно храна, хигиената била много лоша, а условията в дома на Ивелина и Красимир - мизерни.

Родителите обаче са категорични, че си гледат децата добре и се справят с грижите, въпреки че работи само бащата. Той е международен шофьор. Майката пък е домакиня и получава детски.

Според социалния доклад две от децата скачали на масата, едното се търкаляло, веднъж две се върнали с въшки от училище, играли си с огън, най-голямото на 17 години веднъж гледало малките. Дали това е достатъчно основание да се сложи клеймото "лоши родители" обаче?

Варненският адвокат Петър Николов, нает да защитава правото на родителите да върнат децата си, смята, че мястото на децата е в семейството им.

Вижте повече във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Venko Drumchiyski 1
премахни филтъра

0
 
 
България не е западно европейска страна, където на тези хора биха им осигурили жилище и помощи от всякъде ! В България има демографски срив, на такива семейства трябва да им дадат награда! Евалата на адвоката дето се е наел да ги защитава ! Мястото на децата е при родителите ! Ами на социалните кой и колко плаща ? Що не дадат тия пари, дето ги харчат по разправии, домове, приемни родители, администрация, на семейството като помощ ?!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: