Отново обявиха за продан кометата в "Аспарухово", свалиха цената с 20%

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:11 / 10.04.2018
2583
Областна администрация във Варна обяви повторен търг за продажбата на Кометата в "Аспарухово", научи Varna24.bg.

Ето и официалната обява за провеждането на търга:

Областна администрация - Варна е собственик на движима вещ - бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ – частна държавна собственост, съгласно Заповед на Министъра на финансите на Република България, находяща се в град Варна, община Варна, област Варна, район Аспарухово, поставена върху имот – частна държавна собственост, представляващ поземлен имот.

С договор е възложена и изготвена експертна оценка от Димитър Великов Димитров за стойността на движимата вещ  като същата е в размер на 9 500 лв.

Комисията за разпореждане с имоти и вещи – държавна собственост е приела изготвената експертна оценка за справедлива и е предложила на областния управител на област с административен център  Варна да се открие тръжна процедура с първоначална тръжна цена в размер на 9 500 лв.

Със Заповед на Областен управител на област с административен център Варна е обявена тръжната процедура за провеждане на търг с тайно наддаване за продажба на движима вещ - бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“.

С Решение № 1 от тръжния протокол от 03.01.2018г., тръжната комисия е предложила на областен управител на област с административен център - Варна да бъде издадена заповед, с която да търгът да се обяви за непроведен, тъй като в установения със заповедта срок за подаване на тръжни документи в деловодството на Областна администрация – Варна не са депозирани нито един брой документи за участие в тръжната процедура.

Търгът е обявен за непроведен, а тръжната процедура за продажбата на движимата вещ прекратена.

С доклад, Петър Манчев – заместник – областен управител, в качеството му на председател на тръжната комисия е предложил на областния управител на област с административен център – Варна повторно иницииране на търга с тайно наддаване на основание възможността, предвидена в разпоредбата на чл. 15 от  Наредба № 7 от 14.11.1997 г. за продажба на движими вещи - частна държавна собственост като първоначално определената цена бъде намалена с 20 %.

Докладът е одобрен от областния управител на област с административен център – Варна.

Търгът ще се проведе на 18 април, документи за участие се приемат от 10 до 17 април.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).