Отново отсяват иновативни идеи за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:33 / 06.07.2017
3241
Eдин от първите устойчиви социални стартъпи на Балканите - Социалната Чайна и новата лятна сцена на Варна - "Кофража", ще съберат екипите, които търсят финансиране във втората сесия на "Творчески Маратон Варна 2017". Началото е този петък - 7 юли, в 17 ч. 

Местата са избрани неслучайно.
Локацията е в новия "артистичен" квартал на Варна - Таляна, който цели да събере всички млади творци и активни младежи. 

Сцена "Кофража" е една от вече реализираните идеи в рамките на "Варна - Европейска младежка столица". Проектът "Ре-анимирай площада", който цели създаването на нова визия и младежко пространство на пл. "Мусала" е дело на Камарата на архитектите във Варна. 

Не на последно място е Социалната чайна, резултат от дейността на Сдружение ИДЕА. Те ще надградят постигнатото от тях с вече финансиран проект за развитие на социалното предприемачество по линия също на "Варна - Европейска младежка столица".

Припомняме Ви, че идеите, които нашите екипи ще усъвършенстват този уикенд, са в с унисон с три от ключовите ни направления. Първото от тях - "Млади професионалисти", е с акцент развитието на умения и знания, свързани с професиите на бъдещето. Второто направление - "Инно тинк танк", цели развитието на градски пространства и свързването на младежи иноватори с бизнеса и администрацията. Последното ключово направление - "Инно скок", се фокусира върху насърчаването на дейности на открито.
Общият брой на проектите, спечелили вече онлайн-вота на варненци и получили оценка от над 60% от водещи професионалисти, е 20. 

По време на творческия маратон, екипите ще могат да се консултират с ментори в различни професионални области, да работят заедно със съмишленици, да съчетаят ефекта от проектите си и, в крайна сметка, да ги направят още по-добри.

Че идеите са иновативни и надъхващи, може да се убедите и сами. В неделя - 9 юли, точно в 13:00 ч следобед на сцена "Кофража".

Защо тогава ли? Защото в последният ден на тридневния маратон, претендентите да направят Варна по-възхитителна, иновативна и атрактивна за младежко предприемачество, публично ще представят идеите си.

Затова, запазете часа и деня на срещата в календара и елате да подкрепите младежите, които три дни публично ще се скъсат от работа. Докато вие през това време може да се разходите на плаж, да изпиете по бира и дори да се топнете във водата.


Виж коментарите (0)

Още по темата (143):
26.04.2018 Сдружение "Варна – Европейска младежка столица“ събира последователи
15.12.2017 Варна предава днес ключа на Европейска младежка столица на Кашкайш
17.11.2017 26 деца завършиха Младежка академия по електроника и роботика във Варна
08.11.2017 Превръщат защитно съоръжение по ул. "Барутен погреб" в офис на младежката столица
03.11.2017 "Рапана" отива на топло под покрива на варненски мол?
11.10.2017 Близо 1400 книги изчезнаха от лавиците на "Рапана"
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).