Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отпадъци и пиротехника изкарват на търг данъчните във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 06.12.2016Коментари (0)1438
©
Mетални отпадъци ще бъдат отдадени на търг с начална тръжна цена 4,50 лв.
Често четем, че данъчните продават на търг имот, автомобил, техника, та дори акции и бижута на неизрядни длъжници. Колкото по-скъпи са вещите, толкова по-нормално възприемат хората факта, че въпросната стока е предложена за наддаване, за да покрие задълженията на собственика си. На 14 декември 2016 г. от 11 ч. във Варна обаче ще бъде предложена една доста необичайна стока - отпадъци. Вярно, че са метални, но все пак говорим за отпадъци, чиято първоначална тръжна цена започва от скромните 4 лв. и 50 ст., а депозитът за участие във въпросния търг е едва 90 стотинки.

С депозит от 4,10 лв. можете да участвате в наддаването за моторен трион с корпус в оранжев цвят, без калъф, без надписи и без никаква гаранция, че въпросното чудо на техниката ще проработи. Същото условие важи и за набор от три GSM-а, 2 бр. компютри, с монитори, клавиатури, оптични мишки и друга техника с "неизвестно техническо състояние", която се предлага в комплект с първоначална тръжна цена от 82,50 лв. за всичко. Може да се окаже, че сте извадили голям късмет, но може и просто да си хвърлите парите на вятъра. Вие си преценявате риска, защото гаранция за подобни стоки няма.

Друг интересен артикул от същия търг са 998,32 кг усукана прежда с произход Бразилия и Китай. Но тези предложения са си направо скучни в сравнение с предлаганите от митницата в Бургас 1672 бр. пиробатерии от различни видове с капацитет от 10 до 100 изстрела всяка. Този огромен арсенал е с първоначална тръжна цена 1879 лева и ще се продаде на 9 декември на търг с тайно наддаване.

И ако си мислите, че това са най-странните стоки, които се продават от данъчните, не е лошо да знаете, че миналия месец в Пловдив бяха продадени на цена 32 стотинки за килограм 14 000 кг круши. Явно всяка стока успява да си намери купувача.

Как можете да се включите в подобен търг? Ако наддаването е тайно, отивате до деловодството на съответната териториална дирекция или офис на НАП или подавате по пощата предложението си за окончателна цена. Този вид търг дава възможност за напълно дистанционно участие, като освен че предложенията могат да се подават по пощата, не е задължително присъствието на участниците при тяхното отваряне и класиране, което спестява време. Разбира се, трябва да сте си внесли и депозита от 20% от първоначалната тръжна цена на стоките, за които ще участвате. Например, ако ще играете за бургаския пиротехнически арсенал, ще се наложи да внесете предварително 375,80 лв. по сметка.

И да не забравите, ако играете за имоти, стоки или вещи над 30 000 лева, да си попълните и декларация за произхода на средствата, с които ще заплатите.

При търг с явно наддаване участникът трябва да се яви лично или да упълномощи лице, което да го представлява на търга с нотариално заверено пълномощно, в посочените в съобщението ден, час и място на провеждане на търга, където ще се проведе наддаването. Преди това задължително следва да е внесъл депозит 20% от обявената начална продажна цена. Документът за внесения депозит се представя на водещия продажбата най-късно до обявения начален час за провеждане на търга. Длъжностните лица, подпомагащи провеждащия продажбата, извършват проверка на самоличността и представителната власт на лицата и изпълнението на условията за участие в търга. В случай, че всички необходими документи са налице и кандидатът е спазил изискванията за участие в търга, то той получава знак (табелка) с номер на участник в търга.

Ако е налице основание за недопускане на един кандидат за участие в търга, това обстоятелство се отбелязва в протокола и същият следва да напусне помещението. На мястото, където се провежда наддаването, могат да присъстват само допуснатите участници в търга, провеждащият продажбата и служебните лица, които го подпомагат. Наддаването започва от началната тръжна цена, като провеждащият търга може да определи "стъпка на наддаване" като процент от началната цена.

Всеки участник с високо вдигане на номера за участие огласява предлаганата от него цена. След всяко направено предложение провеждащият продажбата произнася последователно три пъти последната предложена цена и след третия път, ако нова цена не бъде предложена, огласява с "Продадено" продажбата на вещта, цената и номера на участника, който я е предложил.

Спечелилият търга е длъжен в 7-дневен срок от приключване на продажбата да внесе предложената от него цена, като приспадне внесения депозит.

Ако в седемдневния срок цената не бъде внесена от участника, обявен за купувач по посочената сметка, с внесения от него депозит се покриват разноските по търга. В този случай провеждащият продажбата съставя протокол, с който обявява за купувач наддаващия, предложил следващата най-висока цена, като му изпраща съобщение, че е обявен за последващ купувач, поради което следва да внесе предложената от него цена в 7-дневен срок от получаване на съобщението и ако и той не внесе цената, процедурата се повтаря до изчерпване на всички наддаващи.

Източник: Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: