Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отпушената ул. "Цар Асен" стана опасна
Автор: Екип Varna24.bg 16:49 / 03.10.2014Коментари (2)1060
© Народно дело
Промяната на организацията на движението на ул. "Цар Асен" се превърна в предизвикателство. Забраната за паркиране, която беше въведена по трасето й заради пускането на тролейбусна линия от "Аспарухово" до "Почивка", на пръв поглед трябва да зарадва пешеходците, които трудно успяваха да се проврат между гъсто наредените коли дори и на местата за паркиране. Оказа се обаче, че тя има едно нежелателно последствие.

"Сравнително тихата улица се превърна в двулентова магистрала, а колите не паркират на платното, а на тротоара", отбеляза гражданин в сигнал до редакцията на "Народно дело". По отпушеното от паркирани коли трасе някои водачи преминават с опасната в града скорост от 60-70 км/ч. Нещо повече, улицата, която вече изглежда широка, провокира състезателния дух у шофьорите, които започнаха да се изпреварват по нея, без да внимават особено за пешеходците. Последните пък понякога са налага да слизат на платното просто защото тротоарите са препречени. Преди колите спираха на прилежно разчертани паркоместа на асфалта, сега за това използват плочките по пътя на минувачите.

"Няма контрол, няма парапети, колчета, маркировка - нищо. Иначе тролеят минава парадно. Вчера имаше и леко ПТП, нещо по-сериозно ли трябва да се случи, за да разберете,че става доста опасно на тази улица? Поредното умно нещо, измислено от някой умник, на когото ние всички плащаме заплата", възмущава се гражданинът.

Промяната на движението по ул. "Цар Асен" и забраната за паркиране и престой е заради експерименталното въвеждане в експлоатация на тролейбусната линия от "Аспарухово" до "Почивка". Тролейбусната линия ще се движи по маршрут със спирки: Център "Аспарухово" - "Народни будители" - "Любен Каравелов" - "Калин" - "Лазур" - "КЗ" - "8 декември" - "Полиграфията" - "Централна поща" - "Музея" - площад "Съединение" - "Чаталджа" - "Паметника" - "Явор" - "Спортист" - "Стадион Варна" - "Средношколска" - "Карин дом" - "Ученически комплекс" - "Почивка". Обслужването ще се извършва по разписание с интервал на 30 минути - от 6 до 20,30 ч.

Експериментът с новата организация на "Цар Асен" изглежда неуспешен в сегашния си вид. Дали общината ще предприеме по-сериозни мерки, като например изграждането на повдигнати пешеходни пътеки, засега остава отворен въпрос. Експерти обаче твърдят, че новият начин на регулиране на движението, както и цялата необходима маркировка, трябва да е готов предварително, преди да бъде въведен. В случая това не е направено.

Автоинструкторите коментират: Пореден разочароващ гаф на общината

Новата организация на движение по ул. "Цар Асен" е поредният гаф на общината, коментира председателят на Съюза на автоинструкторите - Варна, Атанас Балабанов. Според него най-големият проблем е объркването, което се получава със знаците за еднопосочно движение. Съществуващата маркировка обърква водачите, особено движещите се в посока Медицинския университет. "Къде според новата организация на движението трябва да отиде тролеят на кръстовището на бул. "Цар Освободител?", пита риторично Балабанов. Председателят на варненските автоинструктори е категоричен, че това изобщо не става ясно в този момент, както и че маркировката, показваща новата организация на движението, е трябвало да бъде поставена предварително. Такива пропуски обаче се превръщат в нещо нормално за Варна.

"Варненските шофьори карат по памет и по навик, защото знаците и останалата маркировка на много места са сгрешени. Хората от други градове и държави обаче ще се объркат, ако ги спазват, и затова се лутат по улиците", коментира Атанас Балабанов. Той не скри, че е много разочарован от бездействието на общината по проблема. Още в началото на годината инструкторите са дали конкретни предписания как да се оправи организацията на движение по улиците. Проведени са срещи и заседания с всички институции, които имат отношение към проблема. Като приоритет са поставени за решаване недоразуменията по три основни варненски булеварда - "Сливница", "Владислав Варненчик" и "Цар Освободител". "От всичко, което си говорихме, резултатът е, че беше махнат един знак", призна Балабанов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.10.2014 г.
0
 
 
Вдигнете го на трупчета тоя миндил ве!!!!!
Aнонимен
на 03.10.2014 г.
0
 
 
трябва маркировка, знаци, колчета на тротоара всичко което е необходимо и тогава да се пусне тролея. а те отзад напред. пускат пък другото може и да не се направи. да отчетем една дейност и едни пари пък другото майната му. че някой го блъснали или умрял няма значение после ще му мислим, пък може и метър да минем.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: