Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отпускат 330 000 лв. за превенция на рисковото поведение сред младите
Автор: Екип Varna24.bg 14:41 / 19.01.2016Коментари (0)363
© Вulfoto
330 000 лв. е проектобюджетът за 2016 г. на програмата за превенция на рисковото поведение сред децата и младите хора. Той беше утвърден от постоянната комисия "Младежки дейности и спорт" и препратен за окончателно становище към ПК "Финанси и бюджет". "Сумата е завишена с 50 000 лв. предвид факта, че през тази година ще трябва да включим и дейности във връзка с превенция разпространението на ХИВ - СПИН, според ангажимента, който кметът на общината пое към Министерството на здравеопазването" - уточни директорът на Дирекция "Превенции" към община Варна Светлана Коева.

Вече шеста година във Варна се работи с деца и младежи в посока превенция на рисковото поведение. Фокусът е в няколко проблемни области - наркотици и наркомании, трафик на хора, детско асоциално поведение и правонарушение и рискове в интернет постранството. "В по-ранна възраст работим върху цялостна превенция на рисковото поведение, върху превенция на агресията. Има и превенция на употреба на тютюневи изделия, по нея работим с учениците още от пети клас. Вече в по-късна възраст - от 8 до 12 клас, трябва да се предприемат засилени мерки" - разясни Светлана Коева .

Програмата за превенция има за цел и да промени обществените нагласи спрямо престъпленията и жертвите. Целта е да се повиши чувствителността на обществото към проблемите.

"Във връзка с актуалната международна обстановка тази година засилено е вниманието към програмите за превенция на трафика на хора. Под това понятие далеч нямаме предвид само трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Много сериозен е проблемът с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Правим ежегодно изследване, според което варненци декларират, че това да излязат в чужбина и да работят без трудов договор не е никакъв проблем за тях, което автоматично ги вкарва в ситуация с трафик на хора" - алармира Светлана Коева и подчерта, че община Варна за няколко поредни години е обявена като най-добре работещата община в сферата на борба с трафика на хора от група "ГРЕТА" към Съвета на Европа, която прави мониторинг в тази област.

Клубове по превенции са разкрити в няколко варненски училища. Ще се работи допълнително в тази посока, ако и други учебни заведения изявят желание, увери Светлана Коева

Източник: Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Зверство срещу 18-годишно момиче
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: