Отпускат еднократни помощи за лечение на 61 социалнослаби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:03 / 28.07.2016
962
61 социалнослаби варненци ще получат еднократни помощи за лечение. Това реши на своето заседание постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет Варна. Отпуснатите средства са от 200 до 2000 лв. 3 от молбите бяха отхвърлени, тъй като не отговарят на критериите за подпомагане.

На своето заседание комисията реши също да бъдат отпуснати средства за специфични изследвания на 18 двойки с репродуктивни проблеми. 14 от тях ще получат по 2000 лв., 4 - по 3500 лв. Парите се изплащат, след като семейните двойки представят фактури за извършените изследвания.

Комисията избра Бонка Банкова за член на работната група, която ще работи за изработване на наредба за отпускане на еднократните общински помощи. Целта е уеднаквяване на критериите между общинските дирекции по здравеопазване и социални дейности.

Одобрено бе предложението на кмета Иван Портних за членство на община Варна в европейската мрежа "Региони в растеж". Таксата за участие е 00. Партньорството ще даде възможност за обмен на специалисти и популяризирането на Варна като регионален център по здравеопазване. За представители на община Варна бяха утвърдени ресорният заместник-кмет и общинският съветник д-р Лидия Маринова.

Комисията одобри и отчета на бюджета и на сметките за средства от ЕС на община Варна за 2015 г. за функция "Здравеопазване".


Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).