Отпускат еднократни социални помощи на 175 варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:03 / 04.05.2017
1820
На своето заседание постоянната комисия по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет във Варна реши да бъдат отпуснати еднократни помощи на 175 жители на града в тежко положение. Общата сума надхвърля 67 000 лв. и представлява половината от бюджета за 2017 г., предвиден за тази цел, съобщава Черно море.

Еднократните помощи са за задоволяване на инцидентно възникнали жизнени и комунално-битови потребности. Те са в размер от 200 лв. до 1 500 лв. По-големите суми са за купуване на инвалидни колички, за които държавата не отпуска средства. 1 000 лв. бяха отпуснати и на жена в тежко здравословно и материално положение, за която се грижат дъщеря й и доброволци.

С парите ще бъдат покрити неплатен наем и лихви за ползване на общинско жилище. Лично ще осъществя контрол средствата да отидат целево за опрощаването, увери председателят на комисията Лидия Маринова.
Съветниците отказаха отпускането на еднократни социални помощи на 12 варненци. Мотивите бяха, че представената пред вътрешноведомствената комисия документация е непълна.

След кратка дискусия бе одобрена общинската програма за закрила на детето 2017. Тя бе представена от директора на дирекция "Социално подпомагане" - Варна, Адриана Григорова. Решено бе също на следващо заседание да бъде разгледан анализ за работата с деца в риск, техните необходимости и мерките за решаване на проблемите им.

Съветниците одобриха и предложение на кмета на общината за отпускане на средства от фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика. Парите са за оборудване на Домашния социален патронаж във Варна. 10% от тях - в размер на 3 000 лв., ще осигури общината като съфинансиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).