Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отпускат над 1 млн.лв. за санирането на 8 жилищни сгради във Варна, търсят изпълнители
Автор: Пламена Николова 13:05 / 30.12.2019Коментари (0)2920
©
Илюстрация
887 560 лв. без ДДС ще бъдат отпуснати за саниране с цел енергийна ефективност на 8 многофамилни жилищни сгради във Варна, научи Varna24.bg.

Според обявена обществена поръчка за избор на изпълнители, шест от тях ще бъдат  в район "Аспарухово", а две в центъра на Варна.

Обектите, които са частна собственост, са със следните адреси в гр. Варна:

ул. "Белгород" № 6; ул. "Белгород" № 14; ул. "Ростов" № 12-12а, ул. "Цар Самуил" № 10, ул. "Белгород" № 8-8а, ул. "Белгород" № 12; ул. "Ростов" № 7  и ул. "Граф Игнатиев" № 6.

Според документацията, общата РЗП на сградите е 6 480.89 кв. м.

В рамките на проекта, Община Варна възлага изготвяне на пълна проектна документация.

В инвестиционния проект във фаза технически проект за всяка сграда поотделно ще се включи част ЕЕ; СМР, съгласно изготвения и одобрен по съответния ред инвестиционен проект и Упражняване на авторски надзор.

Проектът, който се финансира от ОПРР 2014 – 2020 г., ще предвижда изпълнение на всички енергоспестяващи мерки, които са предписани като задължителни за всяка сграда в обследването за енергийна ефективност и които водят до най-малко клас на енергопотребление "С"; изпълнение на мерки по конструктивно възстановяване/усилване, които са предписани като задължителни в техническото обследване на всяка сграда съгласно Техническия паспорт, както и изпълнение на мерки, свързани с подобряване на достъпа на лица с увреждания в сградите в съответствие с Наредба № 4 от 01.07.2009 г.

Реализирането на проектните дейности ще приведе сградите в съответствие със задължителните предписанията на енергийните обследвания и част "Конструктивна" на техническите паспорти, при спазване изискванията на действащото законодателство в Република България и ще подобри архитектурния облик на съответните жилищни райони.

Изпълнението на проекта, който се финансира от ОПРР 2014 – 2020 г., ще доведе до по-висока енергийна ефективност и ще допринесе пряко за намаляване на крайното енергийно потребление в жилищните сгради, както и ще подобри достъпа до тях на хората с увреждания, и косвено ще допринесе за намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата.

Чрез реализацията на проекта ще се допринесе за постигане на националната цел по отношение на повишаване на енергийната ефективност, а именно - достигане на 25 % по-висока енергийна ефективност към 2020 г.

Фирмата изпълнител на всяка от сградите ще има ангажимент за отстраняване на недостатъците, установени при предаването на строежа и въвеждането му в експлоатация, както и отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на обществената поръчка в съответствие с офертата;

Срокът на договора е до 25 календарни месеца. Срокът за изпълнение според документацията е до 520 календарни дни, от които – до 160 календарни дни (общо) за проектиране и до 360 календарни дни за строително монгажни работи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: