Отпуснаха пари за заплати в Тубдиспансера и за дълговете на Очна болница

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:05 / 27.12.2019
1460
На днешното заседание общинските съветници във Варна гласуваха близо 775 хил. лева за две лечебни заведения в града, предаде репортер на Varna24.bg.

Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания ще получи малко над 324 хил. лева като целева субсидия за изплащане на заплати, осигуровки и данъци на персонала за периода до 30 ноември 2019 г. Други близо 450 хил. лева ще бъдат предоставени на Очна болница. С тях ще се погасят стари задължения на лечебното заведение до датата на поемане на управлението от Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Общинският съвет разреши отпускането и на близо 138 000 лв. за дофинансиране на маломерни и слети паралелки в шест общински училища. Учебните заведения, в които има такива паралелки, са ОУ "Кап. Петко войвода“, СУ "Елин Пелин“, ОУ "Св. Кл. Охридски“ в с. Константиново, СУ "П. К. Яворов“, ОУ "Иван Вазов“ и СУ "Л. Каравелов“.

Съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да съфинансира проект за саниране на осем многофамилни жилищни сгради в града на стойност над 1,2 млн. лв. От местната хазна ще бъдат отпуснати до 62 хил. лв., с които ще се покрият разходите за управление на проекта, финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).