Отварят калните бани на централния плаж през август

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
08:38 / 09.07.2015
1875
Калните бани на плажа във Варна, които са на близо век, ще бъдат отворени до началото на август. Дотогава ще приключи мащабния ремонт и след него отново варненци и гости на града ще могат да се разкрасяват и да правят терапия с ценната лечебна кал. 

Това съобщи търговският пълномощник на концесионера на градската крайбрежна ивица "Лазурен бряг 91" Андрей Василев пред вестник "Стандарт". Компанията е вече собственик на рушащата се държавна база, стопанисвана от "Специализирана болница за рехабилитация"-Варна. Баните не работеха от 2 години насам, защото ги затвориха здравните инспектори заради пропуски в хигиената и разминаване с изискванията за калолечение.

"Направихме основен ремонт, който е пред финал. Освен центъра за калолечение и водолечение в комплекса ще има заведение, а на пясъка - съвременна зона за отдих с минерален басейн", обясни Василев. Според него именно строителните работи са наложили това лято Евиният плаж да бъде преместен пред басейн "Приморски". За дамите без бански там са оградени почти 700 кв. м пясък с душ и химическа тоалетна.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).