Отвориха уникално котешко кафене във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
15:55 / 19.10.2021
14684
Уникално кътче, Katt Café, обитавано от 7 котета, се превръща в новата атракция на Варна. То е създадено от 22-годишната Анастасия и нейният приятел Радослав, бивш служител в природозащитна организация, научи Varna24.bg.

Младото момиче идва от Латвия във Варна с родителите си преди 9 години. Семейството изминава 2000 километра с малко багаж, три котки и 13-годишната тогава Анастасия. 

"
Винаги съм била заобиколена от животни. Възпитаха ме в любов към тях, в уважение, затова смятам, че те не са с нищо по-различни от нас хората. У дома в момента гледам 6 котки, в кафенето, което създадохме първоначално бяха 8, сега са 7, защото един от двата свинкса не се чувстваше комфортно тук и го прибрахме у дома.

Котетата са отделени в специална част, така че нямат досег с масите, където се сервира храна и това е по изискване на РЗИ. Тук идват всякакви хора. Едни идват с децата си, за да се порадват малчуганите на котетата, да ги погалят, но и най-вече, за да им обясним, че те не са играчки и трябва да се съобразяваме с тях, да се грижим за тях и ги обичаме. 

Идват хора, които са били подложени на силен стрес, имат някакви здравословни проблеми като паник атаки и си тръгват от тук успокоени и разтоварени след контакта с животните. 

Поддържаме желязна хигиена. Всеки посетител е длъжен да измие ръцете си и да сложи калцуни преди да влезе в залата с котетата. Държим хората да се съобразяват с животните, да не ги тревожат докато спят, децата да не крещят и да не тичат. Помагаме на нашите посетители да осъзнаят и разберат поведението на собствените им домашни любимци като им разясним защо те реагират по един или друг начин в дадена ситуация", сподели за медията ни Анастасия.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).