Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оживени дебати по време на присъствено заседание на комисията по "Младежки дейности" във Варна
Автор: Пламена Николова 15:40 / 11.06.2021Коментари (0)2360
©
Оживени дебати предизвикаха две предложения за допълнение на Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на младежки проекти, реализирани от неправителствени организации по програма "Младежки дейности“ на Община Варна. Проектите бяха разгледани от членовете на ПК "Младежки дейности и спорт“, които се събраха на първото присъствено заседание от началото на годината.

Едното предложение е на кмета Иван Портних. Той предлага външните експерти, които са част от комисията, оценяващи младежките проекти, да получават възнаграждение за извършената от тях работа. В рамките на заседанието стана ясно, че заплащането ще струва на местната хазна 2 000 лв., т.е. по 500 лв. на експерт.

Другото предложение за допълнение на наредбата е на заместник-председателя на Общинския съвет и председател на комисията по "Младежки дейности и спорт“ Генадий Атанасов, който иска външните оценители да отпаднат от експертната комисия и тя да се състои само от представители на администрацията и на местния парламент. Като водещ мотив той изтъква икономисването на средства от бюджета на програма "Младежки дейности“.

В рамките на заседанието стана ясно, че ангажирането на външни експерти е европейска практика. Специалистите се избират чрез конкурс с редица изисквания, едно от които е да имат поне 3 години опит в оценяването на проекти. С присъствието им се осигурява 3-степенен контрол на процедурите. Въпреки това предложението на кмета Иван Портних на беше прието, а на Генадий Атанасов остана без решение, тъй като получи 6 гласа "за“, 3 "против“ и 3 "въздържал“ се.

Друга тема на днешното заседание беше състоянието на ФК "Тополи“. От клуба поискаха подкрепа от Община Варна за финансово подпомагане и за реконструкция на стадиона в с. Тополи. За терена има забрана от Българския футболен съюз за провеждане на срещи, поради което се налага на футболистите да играят оставащите срещи от шампионата на други места, а това съответно е свързано с допълнителни финансови средства.

Членовете на комисията дадоха положително становище за ремонта на спортната база в с. Тополи и препратиха въпроса към общинската дирекция "Собственост и стопанство“  за изготвяне на количествено-стойностна сметка. Те подкрепиха и искането за финансово подпомагане на клуба, но решението трябва да бъде взето от Общинския съвет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: