Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пациенти от цял свят приема клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ "Св. Марина“
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 19.07.2018Коментари (1)2663
©
Клиниката по нефрология и  диализа в УМБАЛ "Св. Марина“ във Варна осигурява на пациентите денонощно обслужване и диагностични и терапевтични услуги на световно ниво. През летните месеци клиниката е  единствената възможност за стотици пациенти от  страната и целия свят да планират почивката си на море, въпреки доказаните си бъбречните  заболявания, които изискват постоянни медицински грижи. "Диализният център във варненската университетска болница "Св. Марина“ е най-големият хемодиализен център в страна.  Осигурява  се  хрониодиализно лечение  за близо 200  пациенти от Варненска област, а през лятото цифрата е доста по-голяма“. Това обяснява доц. д-р Светла Стайкова , началник на клиниката по нефрология и  диализа. 

Клиника по нефрология и диализа използва апаратура от висок технологичен клас. Разполага с ехограф с power доплер и цветно кодиран доплер, фазово-контрастен  микроскоп и  стереомикроскоп , за контрол на нативни тъканни цилиндри получени с бъбречна биопсия, ЕКГ-апарат с възможности за мониториране, ехограф за доплерово изследване на бъбречни съдове и за провеждане на контролирана бъбречна биопсия, апарати за автоматично провеждане на перитонеална диализа, пистолет за автоматизирана биопсия под ултразвуков контрол, еднократни игли за бъбречна биопсия-Био Пинсе, Tru Cut и Core. Апаратурата  за  провеждане на  хемодиализа  е с пълен набор от най-високотехнологични съвременни възможности. Използва се  уникална апаратура за подготовка и ''обратна осмоза'' на водата за диализните процедури - единствена   в  България,  и  контрол на показателите на всеки 2 часа за качествата на  ''пречистената вода'', допълва доц. Стайкова.  

 Клиниката дава възможност  и   предлага  високоспециализирана  дейност  за стационарна и амбулаторна диагностика на всички видове бъбречни заболявания – гломерулонефрити, пиелонефрити, диабетна нефропатия, хипертензивна нефропатия, съдови заболявания на бъбреците, кистозни бъбречни заболявания, имунни и автоимунни заболявания с бъбречно засягане и бъбречна хипертония. Прилагат се екстракорпорални методи за очистване на кръвта, хемодиализно лечение с високоефективни мембрани, хемодиафилтрация, ултрадифузия, лечение с перитонеална диализа и нейните модификации, аферезно лечение при  бъбречни и   системни заболявания, имуноадсорбция, хемоперфузия, имуносупресивно и цитостатично лечение при гломерулонефрити и васкулити с бъбречно засягане и синхронизирана имуносупресивна и цитотостатична терапия с екстракорпорална имуномодулация. В клиниката също се извършва  лечение   и мониториране  на неповлияваща се от медикаменти артериална хипертония и сърдечна недостатъчност, на неповлияващ се анемичен синдром и на костно-минералните нарушения  при  хронични  бъбречни заболявания. Диагностицира се вторичен хиперпаратиреоидизъм и се извършва доплерово изследване на бъбречния кръвоток и цветно кодирани Доплерови методи и критерии за оценка кръвоснабдяването на бъбречен трансплантат.

В клиниката по нефрология и диализа се регистрират и потенциални реципиенти за бъбречна трансплантация в ИАТ , като се извършва подготовка за  трансплантацията  от жив донор и следоперативно лечение,   проследяване на трансплантираните в  УМБАЛ “Света Марина" пациенти, както и диспансерно им наблюдение.  

В клиниката се прилагат всички   съвременни и   иновативни  диагностични методи в  областта  на  нефрологията и  бъбречно- заместващото лечение  в сътрудничество с другите структури на болницата - инвазивни, неинвазивни образни изследвания – КАТ, ЯМР,  СТ- ангиография , PET - скенер, лабораторни, имунологични, микробиологични, вирусологични и хистологични изследвания. Клиниката  по нефрология и диализа работи в тясно взаимодействие  и  контакти с Клиниката по нефрология  в Университетската болница в Берн, Щвейцария, департамента по клинична медицина в Хаукеландската университетска болница, Берген, Норвегия;  Университетска болница в Неапол, Италия и департамента по клинична нефрология  в диализа   към  Медицински университет – Месина ,Италия.

Медицинският екип на доц. Стайкова осъществява също високоспециализирана  и експертна консултативно -  нефрологична помощ  за  ранна диагностика и профилактика на бъбречните заболявания и  за предотвратяване и забавяне развитието на бъбречна недостатъчност. В  клиниката по нефрология и диализа  в УМБАЛ "Св. Марина“ работят  8  високо квалифицирани  и  водещи специалисти  в   страната с доказан професионализъм  и авторитет в областта на нефрологията и бъбречно-замесващата терапия, 4 от които са хабилитирани преподаватели,  и 7  специализанта. В отговор на растящите  нужди и изисквания  на пациентите, екипът постоянно се обучава за прилагане на съвременните  постижения и иновации  в медицината чрез участие в симпозиуми и конгреси у нас и в чужбина.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.07.2018 г.
0
 
 
Да толкова похвали и можене, а една сцинтиграфия не могат да направят
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: