Пак превръщат дерета в сметища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:58 / 07.04.2015
969
Извършена е проверка на източното и западното дере в район Аспарухово във Варна, където при наводнението през миналата година загинаха 13 души. Това съобщи капитан Станко Станков, секретар на Областния кризисен щаб при защита от бедствия във Варна.

Районът е проверен във връзка с изпълнение на прокурорско разпореждане от сформирана междуведомствена комисия, проверила опасните водосборни райони във Варненска област. При източното дере, което е по протежението на улица "Моряшка", комисията е констатирала, че водостокът, който е под булевард "Първи май", е с много малък просвет. Под него има разместени плочи и има условия за затлачването му. Събира се локва на юг от него, има и дървета за изкореняване, които се намират непосредствено до водостока. Има проект, който е в ход, но до реализирането му следва районът да се наблюдава и да се почиства след всеки дъжд, посочи Станко Станков.

В горната част на дерето на улица "Моряшка", в района на гробището, отново има незаконни сметища, е констатирала комисията. Дадено е предписание на Регионалната дирекция по горите да разчисти участък при S-образен завой в района, където има дървета. Западното дере на улица "Горна студена" е почистено, но в най-горния му край отново на двата ската има незаконни сметища, посочи Станко Станков.

Има и незаконни ферми за отглеждане на птици и дребни животни, които Регионалната дирекция по горите и община Варна следва да премахнат по законов път. Дадено е предписание със съответни срокове за изпълнение.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).