Пак проблем с боклука, този път под автогарата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:20 / 28.06.2016
781
Отново проблем със сметоизвозването на боклука във Варна. Този път препълнените контейнери са в района под автогарата. Там боклукът не е извозван от дни, оплакаха се пред Дарик потърпевши варненци. За пореден път подобно е положението и в района на "Погребите".

Заради неизпълнени ангажименти общината глоби с 800 хил. лв. сметопочистващите фирми. Бяха санкционирани всички фирми, които отговарят за чистотата на петте варненски района.

За сметосъбиране и сметоизвозване в бюджета за тази година има предвидени 9.5 млн. лева.

Предстои подписване на договорите за събиране и транспортиране на отпадъци, почистване и поддържане на улици и други места за обществено ползване на територията на Община Варна за три от районите. Процедурата по избор на изпълнител на обществената поръчка за "Одесос", "Приморски" и "Аспарухово" е приключила. Договорите събират съгласувателни подписи, след което ще бъдат изведени от деловодството и качени на сайта на общината.

Процедурата за районите "Младост" и "Владислав Варненчик" е блокирана заради обжалване на две от фирмите, участвали в конкурса. Комисията по защита на конкуренцията е отхвърлила жалбите като неоснователни. Това решение обаче е обжалвано във Върховния апелативен съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).