"Палечко“ играе благотворително в полза на Клиниката по педиатрия в МБАЛ "Св. Анна“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:22 / 13.12.2016
1696
Малките възпитаници на Куклен театър "Палечко" ще подарят благотворително таланта си в полза на Клиниката по педиатрия в университетската МБАЛ "Св. Анна" във Варна. 

Малките артисти ще представят на 18 декември 2016 г. от 14 часа в "Младежки дом" - Варна любими образи и сюжети. Минималната цена на билета е 2 лева.

В навечерието на Коледните празници малките таланти ще играят с особена мотивация и настроение, тъй като със средствата, събрани от зрителите, ще бъдат осигурени най-необходимите немедицински консумативи и материали за Клиниката по педиатрия в МБАЛ "Св. Анна", коментира Доротея Николаева, създател на Младежко сдружение "Успешно бъдеще", организатор на инициативата.

В Клиниката годишно се лекуват стотици варненски деца и тя непрекъснато се нуждае от освежаване, подмяна на спалното бельо и др. консумативи, мотивират избора си на получател на дарението от сдружението.

До момента Младежко сдружение "Успешно бъдеще" има реализирани три благотворителни инициативи.
Първата от тях е повод за възникване на сдружението е благотворителният концерт за събиране на средства за обсерваторията в Рожен, проведен през лятото.
Втората е в подкрепа на сдружение "Анимал хоуп", което се грижи за бездомните животни.

Само преди дни приключи успешно и третата благотворителна инициатива на младежкото сдружение - събиране на средства и зимни дрехи и обувки за децата от Дом "Гаврош".

Куклен театър "Палечко" е основан през 1993 год. към Детски комплекс - Варна от актрисата Маргарита Шишкова. В състава вземат участие деца от 5 до 18 години. Малките артисти изучават актьорско и куклено-актьорско майсторство. Развиват своя артистичен талант, работят върху чистото българско слово, оформят вкус и любов към изкуството във всичките му форми.

Палечковци имат множество изяви в благотворителни концерти, спектакли, участия в национални и международни конкурси и фестивали. Спечелили са много награди, призови места и лауреатски звания в България и чужбина, радват се на обичта на публиката - деца и възрастни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (129):
04.01.2017 Пиян полицай нахълта на коледен купон и заповяда: Стройте се по красота!
02.01.2017 Вижте как можем да върнем нежеланите подаръци
02.01.2017 Започва голямото прибиране след празниците
01.01.2017 Няколко съвета да нямаме тежък махмурлук
01.01.2017 Няколко интересни обичаи, които правят по света за здраве и берекет
01.01.2017 Първият гост в дома през новата година трябва да носи хляб
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).