Папазов: Ще направя всичко морският бранш да усети, че министърът на транспорта е от сектора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:38 / 05.07.2013
899
Ще направя всичко възможно морския бранш да усети, че министърът на транспорта е от този сектор. Това заяви днес във Варна министърът на транспорта и информационните технологии Данаил Папазов по време на среща с морския бранш от региона.

Министър Папазов посочи още, че ще се опита да промени неща, които от дълги години е трябвало да бъдат променени.

"Първата стъпка е назначаването на новия директор на "Морска администрация" кап. Георги Цветков. Ние го назначихме не с конкурс, а с допитване до бранша от градовете Варна, Бургас и Русе. Всички колеги единодушно предложиха кап. Цветков, което е много рядка практика и аз много се радвам", подчерта министър Папазов.

Той допълни, че втората стъпка е да се направят постоянни удостоверенията за експлоатационна годност.

"Въпросът е почти решен като сега в момента се променя правилника - всеки, който е пристанищен оператор ще си получава своето удостоверение за постоянно, но ще проверява дали отговаря на изискванията за съответните етапи, а не както до сега да се издава само за една година и след една година отново пак", каза Данаил Папазов.

Той заяви, че е се направи опит да се преразгледа цялото законодателство, което се отнася до морския сектор, а също и всички, които ползват морските услуги да почувстват, че имат някаква подкрепа от банките и институциите, които работят в сектора.

"Ще работим и по създаването на гаранционен фонд за корабостроенето. В момента е много тежко положението с намирането на допълнителни средства, защото в момента се сменят периодите на финансиране", подчерта още министърът.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).