Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Парижката Света Богородица" тази вечер в Летния театър след дъжда
Автор: Пламена Николова 14:00 / 04.09.2020Коментари (0)1369
Първият септемврийски дъжд няма да промени плановете на Държавна опера Варна да представи тази вечер в Летния театър на морския град спектакъла, който се превърна в най-успешната премиера на фестивала "Опера в Летния театър“ и ММФ "Варненско лято“ 2020, съобщиха от пресслужбата на културната институция.

Представлението ще се проведе днес, 4 септември, от 20:00 в Летния театър. Прогнозите на синоптиците предвиждат дъждът да спре към 19 часа, така че техническите служби ще могат да подготвят сцената и да подсушат местата за зрителите на импозантното звуково и светлинно шоу.

Единствено при проливен дъжд и буря към обявения начален час, спектакълът ще бъде отложен за 7 септември от 20:00 в Летния театър, като билетите ще важат без презаверка.

Мюзикълът по музика на Рикардо Кочанте по романа на Виктор Юго накара варненската публика да се влюби в емоцията на този спектакъл с внушителни визуални ефекти и много танц, с режисьор Петко Бонев и диригент Страцимир Павлов и с участието на солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера – Варна.

Днес отново в Летния театър ще оживее историята на Есмералда, Клод Фроло и Квазимодо, разказана от солистите, хора, балета и оркестъра на Държавна опера – Варна. В образа на Есмералда ще се превъплъти Калина Жекова, Клод Фроло ще е Драгомир Шопов, Квазимодо – Велин Михайлов, Феб дьо Шатопер - Александър Баранов, Фльор дьо Лис дьо Гондельор – Мария Павлова, Пиер Гренгоар – Виктор Ибришимов, а Клопен Труйфлу - Николай Колев.

Всички в трупата на Варненската опера очакват с нетърпение днешната среща с публиката, окрилени от успеха на снощното представление на "Дон Карлос“ от Верди с диригент Кръстин Настев и режисьор Кузман Попов. Много аплаузи получиха блестящите солисти Деян Вачков, Иван Момиров, Димитринка Райчева, Михаела Берова и Иво Йорданов. Своите бурно адмирирани дебюти в ролите направиха Михаела Берова като Еболи, Иво Йорданов като Маркиз Поза и Жана Костова като Тебалдо.

https://www.operavarna.com/

https://www.facebook.com/OperaVarna/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: