Паркирането по полупешеходния ринг "Преслав" се оказа законно и платено

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:10 / 01.03.2016
1688
Въпреки първоначалните увещания от експерти на Общината, че след ремонта по ул. "Преслав" ще се ограничи максимално движението и най-вече паркирането на автомобили по полупешеходния ренг, се оказа, че това съвсем не е така, видя репортер на Varna24.bg

Ремонтните работи вече приключиха. Тежките машини и работниците изчезнаха от трасето и по него останаха множество паркирани возила. 

Оказа се, че съвсем легално и платено остава паркирането по "Преслав" пред Областна управа, където и преди това престоят на автомобили се таксувал от фирма "Паркинги и гаражи". 

За возилата, наредени като броеница по-нагоре по улицата, в близост до площад "Независимост" пък стана ясно, че и те не били в нарушение, тъй като според проекта се предвиждало едностранното паркиране на автомобили за живеещите в района. Не е ясно как ще бъдат разграничени автомобилите на местните обитатели от пришълците по улицата. 

Според ръководителят на проекта арх. Десислава Борисова няма нищо нередно в паркирането на коли по отремонтирания участък. 

С това на практика се оказва, че освен въвеждането на велоалеята от площада до басейна, нищо друго не се е променило, а правата на пешеходците се простират само и единствено в рамките на тротоара, който дори не беше разширен.  Новост са и т.нар. "стоп" топки, които както вече стана ясно не са в състояние да спрат наглите шофьори и често стават тяхна жертва. Новост са и маркираните в синьо места за инвалиди. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна
Най-накрая: Вижте новата Автогара Варна
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).