Пасев: Няма кой да кандидатства за парите за брегоукрепването

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:06 / 20.09.2018
2674
"Няма кой да играе за европейските средства за брегоукрепване, т.е. кое министерство да вземе парите за брегоукрепване, тъй като собствеността е на повече от пет министерства".

Това каза днес областният управител на Варна Стоян Пасев, предаде репортер на Varna24.bg

"Плажът е на Министерство на туризма. Там, където има пристанище е към Министерство на транспорта, има и общинска собственост по цялото крайбрежие...Няма комплексен орган, който да вземе тези пари за брегоукрепване. По подобие на румънския проект бяхме направили едно предложение преди две години за създаването на нова агенция. Има законова пречка обаче, нови агенции не се правят. Възможно е обаче да се преобразува друга вече съществуваща агенция в брегоукрепваща. Геозащита например може да изпълнява същите функции и да бъде бенифециент по европейските програми. Свлачището на територията на Варна и Добрич е на територия на две области. Имаме законова пречки за създаването на сдружение между двете области. В момента текат три програми, в които сме участници. Проектирането е едно. Но след това за СМР и за твърдите мерки е логично по общини да се пуснат правомощията.", коментира Стоян Пасев.

Какво още вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).