Патоанатомите в МБАЛ "Св. Анна" се радват на ново модерно работно място

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
10:11 / 13.06.2019
9784
Патоанатомите и лаборантите към отделението по " Обща и клинична патология" в МАБЛ "Св. Анна" вече работят при нови, съвременни условия, след като екипът бе настанен в ново помещение към здравното заведение, на което бе извършен основен ремонт, научи Varna24.bg.

До началото на тази година специалистите в една от най-непривлекателните области са работили при крайно мизерни и дори опасни за живота и здравето условия, при рушаща се сграда и непоносима миризма, установи репортерска проверка. 

"Беше извършен цялостен ремонт на съществуващо помещение, което по-рано се ползваше от друга болнична структура. Изцяло нови са кабинетите, лабораториите, имаме нова зала за аутопсия с отлична вентилация, нов архив.

Не може да става сравнение между условията, при които сега се работи и предишните условия. Вие видяхте при какви условия са работили колегите от 1961 г., когато в старата сграда е била разкрита катедрата по Патоанатомия. От 1992 г. отделението по Патоанатомия наследи старата сграда, а аз специално работя в тази сграда от 1990 г. до сега.

При нас в момента има трима специалисти и две специализантки и за момента проблемът с недостига на кадри е решен. Натоварването е значително по-голямо от това, което трябва да бъде. Малко хора се ориентират към нашата специалност по разбираеми причини. Тук в новото помещение работим от 1 февруари и хората работят с желание и усмивка", сподели за медията ни д-р Красимир Цолов, началник на отделението по клинична патология.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).