Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Патрулки дебнат по алеите на Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 12:09 / 20.01.2014Коментари (0)1583
© Народно дело
Свободно допуснати до Морската градина се почувстваха през вчерашния ден всички шофьори, които пожелаха да влязат и дори да паркират в местността Салтанат. Хората слизаха необезпокоявани от автомобилите си и ги оставяха дори по алеите, след което тръгваха да се разхождат. Така обаче мнозина "изгоряха" с актове заради кметската забрана за влизане в Морската, която все още е в сила.

Патрулките обикалят из алеите и дебнат шофьори, коментира водач на такси, който бързаше да се измъкне от района веднага след като остави клиенти до зоокъта. През последните дни човекът видял как органите на реда спират автомобилите край самите поляни. Човекът разказа, че бариерите стоят отворени, на пропускателните пунктове няма никой, но полицаите обхождат района около Делфинариума и редовно спират влизащите за глоби. В същото време знакът за забранено влизане зад Зоологическата градина стоеше обърнат с гръб към пътя и беше увит с черен найлон, видя наш репортер.

Още един сигнал от пострадал гражданин постъпи през изминалия уикенд. По думите му полицаи не се виждат, но това не гарантира, че влизането по алеите ще се размине на всеки. Множеството използва слънчевите лъчи вчера и цели семейства с деца обикаляха парка. Хората се разминаваха с автомобилите и питаха защо при все още действащата забрана колите все пак са вътре. Шофьорите пък се предупреждаваха едни други, че всеки момент могат да бъдат глобени. Не всички обаче бяха наясно дали всъщност забраната все още е действаща и ако е, защо никой не ги спира на влизане, а чак вътре или на излизане от парка. "Да не би просто целта да е писането на повече актове", чудеха се хората. Някои дори проверяваха в интернет дали забраната не е отпаднала официално за уикенда, но и такова съобщение в сайта на общината не откриваха.

Припомняме, че административен съд - Варна, спря изпълнението на заповедта на кмета Иван Портних от 11 ноември 2013 г. по отношение на движението на автомобили в Морската градина. Заповедта е спряна в частта й по т. 2 по отношение на лицата, притежаващи право на собственост в Салтанат, респективно право на ползване на законно основание върху имоти, попадащи в границите на нейното действие.

Съдът намира, че е налице хипотеза на значителна или трудно поправима вреда по смисъла на ал. 2 на чл. 166 от АПК. Установяването на забрана за достъп на МПС до собствения имот недопустимо ограничава упражняването на правото на собственост, гарантирано от закона и Конституцията.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: