Патрулки дебнат по алеите на Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:09 / 20.01.2014
1609
Свободно допуснати до Морската градина се почувстваха през вчерашния ден всички шофьори, които пожелаха да влязат и дори да паркират в местността Салтанат. Хората слизаха необезпокоявани от автомобилите си и ги оставяха дори по алеите, след което тръгваха да се разхождат. Така обаче мнозина "изгоряха" с актове заради кметската забрана за влизане в Морската, която все още е в сила.

Патрулките обикалят из алеите и дебнат шофьори, коментира водач на такси, който бързаше да се измъкне от района веднага след като остави клиенти до зоокъта. През последните дни човекът видял как органите на реда спират автомобилите край самите поляни. Човекът разказа, че бариерите стоят отворени, на пропускателните пунктове няма никой, но полицаите обхождат района около Делфинариума и редовно спират влизащите за глоби. В същото време знакът за забранено влизане зад Зоологическата градина стоеше обърнат с гръб към пътя и беше увит с черен найлон, видя наш репортер.

Още един сигнал от пострадал гражданин постъпи през изминалия уикенд. По думите му полицаи не се виждат, но това не гарантира, че влизането по алеите ще се размине на всеки. Множеството използва слънчевите лъчи вчера и цели семейства с деца обикаляха парка. Хората се разминаваха с автомобилите и питаха защо при все още действащата забрана колите все пак са вътре. Шофьорите пък се предупреждаваха едни други, че всеки момент могат да бъдат глобени. Не всички обаче бяха наясно дали всъщност забраната все още е действаща и ако е, защо никой не ги спира на влизане, а чак вътре или на излизане от парка. "Да не би просто целта да е писането на повече актове", чудеха се хората. Някои дори проверяваха в интернет дали забраната не е отпаднала официално за уикенда, но и такова съобщение в сайта на общината не откриваха.

Припомняме, че административен съд - Варна, спря изпълнението на заповедта на кмета Иван Портних от 11 ноември 2013 г. по отношение на движението на автомобили в Морската градина. Заповедта е спряна в частта й по т. 2 по отношение на лицата, притежаващи право на собственост в Салтанат, респективно право на ползване на законно основание върху имоти, попадащи в границите на нейното действие.

Съдът намира, че е налице хипотеза на значителна или трудно поправима вреда по смисъла на ал. 2 на чл. 166 от АПК. Установяването на забрана за достъп на МПС до собствения имот недопустимо ограничава упражняването на правото на собственост, гарантирано от закона и Конституцията.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).