Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павел Димитров показа неизпълнените обещания на Портних
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 08.11.2013Коментари (12)3410
© Varna24.bg
Павел Димитров, бивш член на ГЕРБ - Варна, показа пред обществеността неизпълнените обещания на Иван Портних в писмо до медиите. Ето и целия текст на писмото:

1. Ревизия на общината

Едно от обещанията, с които Иван Портних бе избран за кмет на Варна, дадено през месец юни, бе че ще разпореди пълна ревизия на общината. Такава до момента не е направена. Напротив, без да е наясно какво в действителност е състоянието на общината, Портних пристъпи към тегленето на нов кредит.

Нежеланието на Портних да ревизира управлението на предшественика си Кирил Йорданов навява на мисълта за нерегламентирани обвързаности между двамата още от времето, в което Портних бе председател на бюджетната комисия в Общинския съвет, а Йорданов - кмет. Вероятно Портних отказва да направи задължителната ревизия и от страх, че името на тъста му Красимир Маринов ще излезе на повърхността за пореден път и ще предизвика интереса на прокуратурата. А както е добре известно един от хората, които в момента дърпат конците на Портних е именно Красимир Маринов.

2. Кой шепне в ухото на кмета!?

При отчитането на 100-те си дни на върха на община Варна Портних се оправда, че никой не му шепнел в ухото. Иначе казано това негово изказване затвърди максимата, че "гузен негонен бяга". За всички в града трябва да е ясно, че два основни фактура диктуват всяко действие на Портних. Това са от една страна тъстът му - Красимир Маринов и от друга кликата по партийна линия - Емил Радев (ТИМ) - Цветан Цветанов - Искра Фидосова.

Това личи и от направените до момента назначения от Портних.

Пейчо Пейчев бе назначен за зам.-кмет на общината с ресор финанси, икономика, общинска собственост, обществени поръчки, административно и информационно обслужване. Така всички ключови сектори попаднаха в ръцете на човек, чиято биография е свързана с РУМНО. Агент на РУМНО е бил и тъстът на Портних - Красимир Маринов. Топлата връзка между двамата по всяка вероятност е причината именно Пейчев да бъде посочен за зам.кмет.


Христов Иванов е вторият зам.-кмет на Варна от кръга на Красимир Маринов. Връзката между двамата е дружеството ВиК, на което Иванов бе зам.-директор. Както е известно по времето на Кирил Йорданов, Маринов беше представител на община Варна във ВиК, а тогава директор на дружеството бе Валентин Вълканов. По тяхно време ВиК се разчиташе като "Вальо и Краси". При първото отстраняване на Вълканов като директор, Христо Иванов бе прибран в общината като служител. Сега при повторното отстраняване на Валентин Вълканов - Христо Иванов сяда в зам.-кметски стол.


Пламена Маринова е зам.-кметът, "назначен" от Емил Радев, който пък е човекът на ТИМ, Цветан Цветанов и Искра Фидосова. За нея се знае, че е никому неизвестна адвокатка от Шабла, която бе лансирана от Радев за председател на ОИК на изминалите избори и естествено бе отстранена поради некадърност. Веднага след изборите Радев я направи зам.-кмет по правните въпроси, за да могат да се контролират на входа и на изхода решенията на кмета. "Заслугата" на Маринова е, че е била член на съвета на директорите на "Голф Шабла" АД. Акционерното дружество бе учредено през 2007-ма с идеята да се строи игрище за 100 000 000 Евро. Община Шабла участва с апортна вноска, "Проучване и добив на нефт и газ" АД държи 65 %. Изпълнителният директор на "Химимпорт" АД Марин Митeв на първото заседание на съвета е избран за изпълнителен директор, а за председател - кап. Николай Николаев (член на съвета на директорите на "Спортен комплекс - Варна" АД). Пламена Маринова е била негов заместник.


Тодор Иванов е зам.-кметът, който преди време бе посочен за директор на ОД на МВР - Варна лично от Цветан Цветанов и Станимир Флоров.


Лилия Христова - също протеже на Емил Радев стана директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" след нагласен конкурс. В комисията имаше само членове на ГЕРБ, които бяха инструктирани да й поставят само високи оценки. Въпросната бе в борда на "Пазари", след което стана народен представител, а сега мястото й в парламента наследи синът й Павел Христов.

3. Раздуване на администрацията

Вместо да оптимизира, Иван Портних разду общинската администрация. Към момента община Варна има 6 зам.-кметове, като намерението на кмета е те да станат 9 - повече отколкото имат по-големи градове като София и Пловдив. Това респективно означава - секретарки, шофьори, автомобили и куп други разходи, които естествено ще са за сметка на варненци.

Създадена бе и нова дирекция Канцелария на Общинския съвет, който също се управлява от ГЕРБ. Шефското място в нея е за кадър на ГЕРБ. Увеличен бе тихомълком и броят на зам.-кметовете по райони. За зам.-кмет на район Одесос бе назначен Желез Железов, който излезе от Общинския съвет, а на неговото място в местния парламент влезе братът на печално известния Янко Станев.

Очевидно купищата ръководни постове са необходими на Портних, за да може да се реваншира и "изплати" на хората и партиите, които му спечелиха изборната победа.

4. Морската градина - Портних излъга, че е решил проблема с достъпа на автомобили в Морската градина. Той уж е забранен, но и в момента автомобилите си влизат и паркират безразборно по алеите.

5. Детските градини - гръмко кметът обявява, че почти е решил проблема с недостига на места в детските градини. Това обаче е поредната заблуда, тъй като няма отворена нито една нова градина, а се правят само козметични разширения.

6. Ларгото

Централната улица на Варна продължава да прилича на разорана нива. За да замаже очите на варненци, по повод 100-те дни от встъпването си в длъжност Портних разпореди да бъде изваден един багер и да се симулира дейност. Бул. "Княз Борис I" е в същото окаяно състояние. Но пък Портних очевидно е усвоил врътките на Кирил Йорданов, който в моментите, когато го атакуваха за стадион Варна например разпореждаше да се извади багера, за да мислят хората,че се работи по обекта.

7. Янко Станев

Янко Станев, който с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, бе отстранен от поста шеф на финансовата комисия в местния парламент, продължава да е фактор в Община Варна. Той е и част от мнозинството, с което ГЕРБ управлява. Въпреки че е изцяло компрометиран, той е и един от хората, на които Портних и общинските съветници от ГЕРБ служат.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Emil Grudev
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Матури 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: