Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павел Христов: Трябва да се поддържа еврооптимизма в малките населени места
Автор: Екип Varna24.bg 13:54 / 28.06.2016Коментари (0)532
©
ГЕРБ е европейска партия и трябва да поддържа еврооптимизма в малките населени места. Това заяви по време на среща с граждани във Вълчи дол народният представител от ПП ГЕРБ и административен секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов. На срещата присъстваха кметът на общината Тошко Янев, председателят на Общинския съвет Георги Тронков и председателят на ПП ГЕРБ-Вълчи дол Димитър Тодоров.

Павел Христов бе категоричен, че решението на британците да излязат от Обединена Европа повлича след себе си редица проблеми, които застават пред всяка държава-членка: "ЕС се изправя пред проблеми и нужда от реформи, с които за пореден път трябва да докаже ползата от своето съществуване. Убеден съм, че предимствата от тази формация на европейско равнище са в пъти повече от негативите". Той заяви, че помощта за страната ни от европейските институции е изключително сериозна.

"Икономическият ръст на държавата, ръстът на инвестициите, развитието на инфраструктурата в публичния сектор са факт благодарение на европейската солидарност и средствата, които получаваме по различните фондове и програми", сподели народният представител. И добави, че с референдума във Великобритания националистическите настроения и популизмът са получи нов заряд. Депутатът от ПП ГЕРБ-Варна припомни незавидната ситуация, в която се е намирала страната ни, преди да стане част от голямото европейско семейство. И обрисува картината с километричните опашки по КПП-тата, за да стигне всеки българин до съседна държава. "Продължителното чакане за визи също бе голям проблем", каза Христов. И изрази позиция, че в момента България се ползва с подкрепата на 27 държави-членки на ЕС - сред които са едни от най-силните икономики и военни сили в световен мащаб, като част от НАТО.

"България също е част от това семейство. Ако останем сами, отново ще бъдем сцена за интересите на една или друга по-мощна държава, което ще е пагубно. И ако през 1997 г. успяхме да оцелеем и да тръгнем по пътя на Обединена Европа, то сега, поемайки подобен курс, процесът ще бъде много трудно обратим", сподели Павел Христов. Той изтъкна, че в този дух предстоящите президентски избори са изключително важни. Депутатът анонсира пред гражданите, че президентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде силно разпознаваема за обществото, с ясно изразена позиция, подкрепяща и Европа, и НАТО. 

"Излизайки победител от изборите, ГЕРБ ще даде ясен сигнал на всички - не само в страната, а и сред партньорите ни в и извън ЕС, че България е европейска държава, която е тръгнала по пътя на обединението и мира и желае да се развива по този начин", коментира Христов.
Народният представител призова хората да не се поддават на популизма, на това Европа да раздели държавите членки на по-развити и по-изостанали. 

"Правителството ще отстоява тази позиция - да няма специален режим за отделните държави, а всички, както до момента, на равни начала да вземат решения", обърна се към хората Христов. Той припомни, че само в рамките на няколко дни пазарите и валутите са реагирали изключително негативно. А това се отразява и на бизнесклимата в Европа, България и света. "Едва стабилизирани след голямата финансова криза в последните 10 г., този шамар, който референдумът въвВеликобритания и в частност евроскептиците нанесоха, според мен ще създаде доста сериозни предпоставки за проблеми и във финансовите системи", категоричен е той.

Кметът на община Вълчи дол Тошко Янев подкрепи позицията на народния представител, като сподели, че оттук нататък на всички държави-членки на ЕС предстои трудно бъдеще: "Пренасяйки всичко това в мащабите на една община, разбираме колко по-големи усилия трябва да полага всеки от нас, за да не губим ритъма, който сме наложили през последните 7 месеца".

Павел Христов коментира, че в момента община Вълчи дол е доминирана от ПП ГЕРБ - с председател на Общинския съвет и общински кмет, избран от ГЕРБ. Това е добър атестат за работата на структурата, която е единна и разширява влиянието си на територията на общината, заключи Павел Христов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: