Павел Христов: Трябва да се поддържа еврооптимизма в малките населени места

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 28.06.2016
545
ГЕРБ е европейска партия и трябва да поддържа еврооптимизма в малките населени места. Това заяви по време на среща с граждани във Вълчи дол народният представител от ПП ГЕРБ и административен секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов. На срещата присъстваха кметът на общината Тошко Янев, председателят на Общинския съвет Георги Тронков и председателят на ПП ГЕРБ-Вълчи дол Димитър Тодоров.

Павел Христов бе категоричен, че решението на британците да излязат от Обединена Европа повлича след себе си редица проблеми, които застават пред всяка държава-членка: "ЕС се изправя пред проблеми и нужда от реформи, с които за пореден път трябва да докаже ползата от своето съществуване. Убеден съм, че предимствата от тази формация на европейско равнище са в пъти повече от негативите". Той заяви, че помощта за страната ни от европейските институции е изключително сериозна.

"Икономическият ръст на държавата, ръстът на инвестициите, развитието на инфраструктурата в публичния сектор са факт благодарение на европейската солидарност и средствата, които получаваме по различните фондове и програми", сподели народният представител. И добави, че с референдума във Великобритания националистическите настроения и популизмът са получи нов заряд. Депутатът от ПП ГЕРБ-Варна припомни незавидната ситуация, в която се е намирала страната ни, преди да стане част от голямото европейско семейство. И обрисува картината с километричните опашки по КПП-тата, за да стигне всеки българин до съседна държава. "Продължителното чакане за визи също бе голям проблем", каза Христов. И изрази позиция, че в момента България се ползва с подкрепата на 27 държави-членки на ЕС - сред които са едни от най-силните икономики и военни сили в световен мащаб, като част от НАТО.

"България също е част от това семейство. Ако останем сами, отново ще бъдем сцена за интересите на една или друга по-мощна държава, което ще е пагубно. И ако през 1997 г. успяхме да оцелеем и да тръгнем по пътя на Обединена Европа, то сега, поемайки подобен курс, процесът ще бъде много трудно обратим", сподели Павел Христов. Той изтъкна, че в този дух предстоящите президентски избори са изключително важни. Депутатът анонсира пред гражданите, че президентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде силно разпознаваема за обществото, с ясно изразена позиция, подкрепяща и Европа, и НАТО. 

"Излизайки победител от изборите, ГЕРБ ще даде ясен сигнал на всички - не само в страната, а и сред партньорите ни в и извън ЕС, че България е европейска държава, която е тръгнала по пътя на обединението и мира и желае да се развива по този начин", коментира Христов.
Народният представител призова хората да не се поддават на популизма, на това Европа да раздели държавите членки на по-развити и по-изостанали. 

"Правителството ще отстоява тази позиция - да няма специален режим за отделните държави, а всички, както до момента, на равни начала да вземат решения", обърна се към хората Христов. Той припомни, че само в рамките на няколко дни пазарите и валутите са реагирали изключително негативно. А това се отразява и на бизнесклимата в Европа, България и света. "Едва стабилизирани след голямата финансова криза в последните 10 г., този шамар, който референдумът въвВеликобритания и в частност евроскептиците нанесоха, според мен ще създаде доста сериозни предпоставки за проблеми и във финансовите системи", категоричен е той.

Кметът на община Вълчи дол Тошко Янев подкрепи позицията на народния представител, като сподели, че оттук нататък на всички държави-членки на ЕС предстои трудно бъдеще: "Пренасяйки всичко това в мащабите на една община, разбираме колко по-големи усилия трябва да полага всеки от нас, за да не губим ритъма, който сме наложили през последните 7 месеца".

Павел Христов коментира, че в момента община Вълчи дол е доминирана от ПП ГЕРБ - с председател на Общинския съвет и общински кмет, избран от ГЕРБ. Това е добър атестат за работата на структурата, която е единна и разширява влиянието си на територията на общината, заключи Павел Христов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).