Павел Христов: Варна е все по-близо до идеята за туристическа дестинация на четири сезона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 03.07.2018
1727
Българското председателство на Съвета на Европа приключи успешно. То допринесе за създаването на по-различен, положителен имидж за България на европейската сцена, коментира по време на среща с граждани във варненския район "Приморски" народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов. На срещата присъстваха районният кмет Петя Проданова, районният ръководител на ГЕРБ Лилия Христова, общински съветници и граждани.

Според Павел Христов едно от най-големите постижения на Българското европредседателство е поставянето на темата за евроинтеграцията на Западните Балкани.

"Като особен успех можем да тълкуваме приемането на три от четирите основни приоритета от Австрия в качеството й на председателстваща Съвета на Европа. Голямата гордост за България безспорно е приоритетът "Западни Балкани“. В рамките на председателството бе поставена и определена дата за начало на преговорите за присъединяване към ЕС на републиките Македония и Албания - нещо, което е стратегически важно за страната ни“, добави Павел Христов.

Народният представител разгледа постигнатите успехи в две основни плоскости – статистически и политически.

"Статистическите показват, че по прогнозни очаквания за посещения от 20 000 делегата на 284-те организирани събития, крайният резултат е, че делегатите, които са ги посетили, са над 35 000. Това е почти двоен интерес спрямо предварително заявеният. Медиите имаха нагласа, че ще презентират онлайн събитията, а действително те посетиха многократно България", коментира Христов.

По време на срещата той постави акцент върху Закона за водите, който бе гласуван на второ четене преди седмица. Депутатът обясни, че е създаден регламент, чрез който водният ресурс от находища, попадащи на територията на няколко общини и райони едновременно, да се ползва от всички. Новите законови текстове ще позволят на общините Варна, Аврен, Аксаково, Белослав, Долни чифлик и Суворово да разгърнат своя потенциал в областта на балнеологията, СПА и уелнес туризма.

"Община Варна не можеше да използва и стопанисва над 90 % от ресурса си, тъй като подземните водни тела, минаващи под нашата община, имат трансграничен характер и попадат в обхвата на три области – Варна, Добрич и Шумен. Беше много трудно да се установи коя е общината, която трябва да стопанисва този ресурс. След законовите промени този проблем вече е разрешен. И администрацията ще има възможност да реализира един от основните приоритети на кмета на Варна Иван Портних, а именно – "Варна – туристическа дестинация на четири сезона“, добави Христов.
По време на срещата народният представител от ГЕРБ коментира още въпроси на граждани, свързани с предстящото членство на България в Еврозоната, както и теми, засящи мигрантската политика на ЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).