Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павел Христов: Варна е все по-близо до идеята за туристическа дестинация на четири сезона
Автор: Екип Varna24.bg 12:01 / 03.07.2018Коментари (0)1740
©
Българското председателство на Съвета на Европа приключи успешно. То допринесе за създаването на по-различен, положителен имидж за България на европейската сцена, коментира по време на среща с граждани във варненския район "Приморски" народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов. На срещата присъстваха районният кмет Петя Проданова, районният ръководител на ГЕРБ Лилия Христова, общински съветници и граждани.

Според Павел Христов едно от най-големите постижения на Българското европредседателство е поставянето на темата за евроинтеграцията на Западните Балкани.

"Като особен успех можем да тълкуваме приемането на три от четирите основни приоритета от Австрия в качеството й на председателстваща Съвета на Европа. Голямата гордост за България безспорно е приоритетът "Западни Балкани“. В рамките на председателството бе поставена и определена дата за начало на преговорите за присъединяване към ЕС на републиките Македония и Албания - нещо, което е стратегически важно за страната ни“, добави Павел Христов.

Народният представител разгледа постигнатите успехи в две основни плоскости – статистически и политически.

"Статистическите показват, че по прогнозни очаквания за посещения от 20 000 делегата на 284-те организирани събития, крайният резултат е, че делегатите, които са ги посетили, са над 35 000. Това е почти двоен интерес спрямо предварително заявеният. Медиите имаха нагласа, че ще презентират онлайн събитията, а действително те посетиха многократно България", коментира Христов.

По време на срещата той постави акцент върху Закона за водите, който бе гласуван на второ четене преди седмица. Депутатът обясни, че е създаден регламент, чрез който водният ресурс от находища, попадащи на територията на няколко общини и райони едновременно, да се ползва от всички. Новите законови текстове ще позволят на общините Варна, Аврен, Аксаково, Белослав, Долни чифлик и Суворово да разгърнат своя потенциал в областта на балнеологията, СПА и уелнес туризма.

"Община Варна не можеше да използва и стопанисва над 90 % от ресурса си, тъй като подземните водни тела, минаващи под нашата община, имат трансграничен характер и попадат в обхвата на три области – Варна, Добрич и Шумен. Беше много трудно да се установи коя е общината, която трябва да стопанисва този ресурс. След законовите промени този проблем вече е разрешен. И администрацията ще има възможност да реализира един от основните приоритети на кмета на Варна Иван Портних, а именно – "Варна – туристическа дестинация на четири сезона“, добави Христов.
По време на срещата народният представител от ГЕРБ коментира още въпроси на граждани, свързани с предстящото членство на България в Еврозоната, както и теми, засящи мигрантската политика на ЕС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
Санкциите срещу Русия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: