Павлин Косев: Летните шумни дискотеки са чара на Варна, но законът трябва да се спазва

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
15:53 / 24.07.2018
3352
Шумните летни дискотеки са притегателно място за младите хора и туристите във Варна, те са чара на града, но законите трябва да се спазват и трябва да се намери компромис и баланс между  спокойствието на гражданите и интересите на бизнеса. Това коментира за  Varna24.bg Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Повод да потърсим мнението му бе поредната акция срещу шума в късните часове във Варна и курортите, с която наскоро вицепремиерът Валери Симеонов се похвали във Фейсбук.

"Акция "Шум“, както и акциите на данъчните или пожарната, както и на всички инстанции, които в активния летен сезон си вършат работата, засяга заведения на плажа, които имаха нужда от дисциплиниране. Проблемът не е само и единствено в шума. Трябвало е да се мисли още в началото, когато са издавани разрешителните тези обекти да са в семейни комплекси. Тогава се е знаело, че там ще има дискотека и високи децибели. Съгласен съм аз и бранша, че всеки хотел и всяко заведение трябва да вземе необходимите мерки да обезшуми тези прекалено шумни обекти. Това засяга и местата с късна анимация в курортните комплекси. Туристическият ни продукт трябва да бъде максимално балансиран. Местата, които са шумни, трябва да бъдат по-изолирани. Не казвам, че трябва да бъдат закрити дискотеките или да е тиха музиката.

Проверките и изискванията накараха голяма част от собствениците на дискотеки да реорганизират нещата в обектите. Тонколоните вече не са в най-откритите места в дискотеката. Независимо че доста дискотеки насочват шума към морето, вятърът връща звука към сушата. Има доста материали шумопоглъщащи, които могат да изолират силните децибели.

Определено дискотеките са чар за Варна и част от туризма, но е нужна дисциплина относно вредния шум. Всички в бранша, които сме свързани с туризма, трябва да спазваме всички изисквания. Всеки собственик на дискотека ще прецени какво може да направи, за да реши проблема. Имаше дискотеки, които бяха напълно открити, а в момента вече са полузакрити. Има отворена и затворена част, а тонколоните са поставени в затворената част. Зависи всеки мениджмънт как ще се адаптира към законите. Ние винаги сме апелирали затова, че законите са такива каквито са и трябва да ги спазваме. Смятаме, че голяма част от промените се направиха за добро и спазването на законите е нещо важно от гледна точка на лоялността на бизнеса.", коментира Павлин Косев.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).