Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павлин Косев: Летните шумни дискотеки са чара на Варна, но законът трябва да се спазва
Автор: Пламена Николова 15:53 / 24.07.2018Коментари (3)3293
©
Шумните летни дискотеки са притегателно място за младите хора и туристите във Варна, те са чара на града, но законите трябва да се спазват и трябва да се намери компромис и баланс между  спокойствието на гражданите и интересите на бизнеса. Това коментира за  Varna24.bg Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Повод да потърсим мнението му бе поредната акция срещу шума в късните часове във Варна и курортите, с която наскоро вицепремиерът Валери Симеонов се похвали във Фейсбук.

"Акция "Шум“, както и акциите на данъчните или пожарната, както и на всички инстанции, които в активния летен сезон си вършат работата, засяга заведения на плажа, които имаха нужда от дисциплиниране. Проблемът не е само и единствено в шума. Трябвало е да се мисли още в началото, когато са издавани разрешителните тези обекти да са в семейни комплекси. Тогава се е знаело, че там ще има дискотека и високи децибели. Съгласен съм аз и бранша, че всеки хотел и всяко заведение трябва да вземе необходимите мерки да обезшуми тези прекалено шумни обекти. Това засяга и местата с късна анимация в курортните комплекси. Туристическият ни продукт трябва да бъде максимално балансиран. Местата, които са шумни, трябва да бъдат по-изолирани. Не казвам, че трябва да бъдат закрити дискотеките или да е тиха музиката.

Проверките и изискванията накараха голяма част от собствениците на дискотеки да реорганизират нещата в обектите. Тонколоните вече не са в най-откритите места в дискотеката. Независимо че доста дискотеки насочват шума към морето, вятърът връща звука към сушата. Има доста материали шумопоглъщащи, които могат да изолират силните децибели.

Определено дискотеките са чар за Варна и част от туризма, но е нужна дисциплина относно вредния шум. Всички в бранша, които сме свързани с туризма, трябва да спазваме всички изисквания. Всеки собственик на дискотека ще прецени какво може да направи, за да реши проблема. Имаше дискотеки, които бяха напълно открити, а в момента вече са полузакрити. Има отворена и затворена част, а тонколоните са поставени в затворената част. Зависи всеки мениджмънт как ще се адаптира към законите. Ние винаги сме апелирали затова, че законите са такива каквито са и трябва да ги спазваме. Смятаме, че голяма част от промените се направиха за добро и спазването на законите е нещо важно от гледна точка на лоялността на бизнеса.", коментира Павлин Косев.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.07.2018 г.
+1
 
 
.....били чара на Варна '' Алоооо тук си има закони освен това защо в Бургас няма такъв шум ???! Направете града тих и спокоен освен това в като се прибират пияните и дрогираните и викат в 2- 3-4-5 часа няма заспиване .Но за квартала няма закон .
Aнонимен
на 24.07.2018 г.
+1
 
 
закона защо не се спазва в циганската махла.
+1
 
 
По цялата крайморска алея има диско до диско, като при това положение се получава "надвикване" между обектите и крайният резултат е дандания. шумът се чува чак до Катедралата. да не говорим за живеещите на булевард "Приморски" и "Княз Борис" след ВИНС. След бункера на алеята започват циганските маанета и чалга в т.нар. ресторанти. Защо не се разходи г-н Косев след 23 часа докъм 04:30 из Морската, та да чуе и да види? На това се вика терор на малцинството почиващи над мнозинството живеещи в района. И в кое точно е чарът на Варна?!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: