Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павлова: Предвиждаме намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите
Автор: Екип Varna24.bg 09:29 / 22.03.2017Коментари (0)1705
©
Намаляването на административната тежест за бизнеса и гражданите е ключов приоритет, заложен в управленската програма на ГЕРБ, заяви по време на среща с жители на район "Младост" водачът на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова.

На срещата присъстваха кандидатът за народен представител д-р Лидия Маринова, която е и районен ръководител на ПП ГЕРБ-Младост, както и кандидатите от листата Нели Петрова, Калин Калевски, Бранимир Георгиев и Пламена Василареас.
"Намаляването на административната тежест е част от ангажимента ни за подкрепа на бизнеса и гражданите - администрацията не трябва да пречи, а да помага. Нашата цел е по служебен ред да се изискват необходимите документи, за да няма непрестанно тичане от гише на гише", категорична бе Павлова.

Водачът на листата във Варна коментира, че предизборната кампания не трябва да бъде само пропаганда, но и интелектуални разговори чрез лични срещи с хората, с експерти в различните сектори. Тя подчерта, че програмата на ПП ГЕРБ се базира на реални политики и решения във всички сектори. "Претенцията ни е Варна да бъде град на знанието", подчерта Лиляна Павлова.

"Познати сме с видимите резултат, постигнати в инфраструктурата. Три са секторите, в които не успяхме да направим достатъчно, които сега са във фокуса на ГЕРБ - образование, здравеопазване и социална политика", каза Павлова. И допълни, че образованието е стратегически приоритет за ГЕРБ. "Стабилизираме ли политиката в сферата на образованието, ще успеем да стабилизираме всички останали сектори, свързани с развитието на региона и страната", категорична бе тя.

Павлова заяви, че ГЕРБ предвижда подкрепа за учителите, промяна в делегираните бюджети, приобщаването на ромите, задължително всяко дете да посещава училище, както и инвестиции в училищата, включително и развитие на спорта.
По време на срещата с жителите на район "Младост" Лиляна Павлова очерта трите важни направления за развитие на региона - икономика, туризъм и земеделие.

Нови производства, работни места и по-високи доходи ще бъдат постигнати чрез обособяването на икономическа зона за иновации и развитие в региона на Варна по протежението на автомагистрала "Хемус", което ще осигури нови производства. Приоритет на ГЕРБ за Варна е превръщането й в дестинация за четири сезона: "Това ще бъде факт чрез развитие на потенциала на общините Аврен, Долни чифлик и Бяла, които разполагат с възможности за летен туризъм".

"Предвижда се още реконструкция и модернизация на пристанище Варна - Запад, както и обособяването на нова градска зона, пасажерски терминал, експоцентър, място за отдих и развлечение на пристанище Варна - Изток. В региона има и общини, в които земеделието е основен поминък, там ще бъдат подкрепени и малките земеделски производители", увери присъстващите Лиляна Павлова.

Важен приоритет за Варна е ускореното доизграждане на автомагистрала "Хемус", както и ремонтът на Аспарухов мост. ГЕРБ ще подкрепи и реконструкцията на околовръстното шосе, но е необходимо общината да подготви идеен проект, заключи Павлова.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: