Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павлова: Ремонтът на Аспаруховия мост е наложителен и трябва да продължи
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 24.03.2017Коментари (0)1543
© Varna24.bg
Ремонтът на Аспаруховия мост е наложителен и трябва да бъде завършен, коментира на среща с жители на район "Аспарухово" водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова.

Бившият регионален министър потвърди ангажимента на ГЕРБ за цялостен ремонт на стратегическото пътно съоръжение. Павлова призова хората да проявят търпение заради неудобствата, които причинява затруднения трафик. 

"Ремонтът е сложен, но е важен за основите на моста, за цялата конструкция. Инжектира се бетон, слага се изолация. Това налага затваряне на едното платно и въвеждане на двупосочно движение по другото. Където е възможно, може да се ограничи трафика само в една от лентите за движение, но това все пак не са палиативни действия, а основен ремонт", обясни Лиляна Павлова в отговор на поставените от гражданите въпроси. 

Тя припомни, че по време на първия етап, с цел да бъде облекчено предвижването на жителите на "Аспарухово" , бе предложена възможност за воден транспорт.

Водачът на варненската листа на ГЕРБ изтъкна, че по линия на Оперативна програма "Региони в растеж" е осигурено финансиране за мащабни проекти в района. "Предстои разширяване и облагородяване на парка, а три булеварда - "Мара Тасева", "1 май" и "Народни будители" ще бъдат основно ремонтирани", допълни Павлова. Сред важните за района проекти тя открои и новото рибарско пристанище.

Акцент в дискусията с граждани бяха и положените усилия за ремонт и възстановяване на водопроводимостта на охранителните канали. Павлова припомни, че това стана със средства по фонд "Солидарност" . Вторият етап от проекта предвижда облагородяване, което ще се обезпечи финансово от община Варна.

На срещата присъстваха кандидатите на ГЕРБ за народни представители Стоян Пасев, Нели Петрова, Даниела Панайотова, Йордан Павлов и Георги Георгиев, както и кметът на Аспарухово и ръководител на районната организация на ГЕРБ Калина Белмезова.

Заедно с тях бяха коментирани и процедурите за саниране. Водачът на варненската листа на ГЕРБ бе категорична, че програмата трябва да продължи и да разшири обхвата си.
"Разписвайки програмата на ГЕРБ, ясно си дадохме сметка, че има сектори, за които не направихме достатъчно - образование, здравеопазване, социална политика", посочи Павлова и увери, че това ще бъдат ключовите приоритети при нов управленски мандат. 

"За да ги реализираме, трябва да получим доверието на хората и да съставим стабилно правителство", изтъкна водачът на варненската листа на ГЕРБ и призова за подкрепа с номер 11 в бюлетината.
В отговор на въпроси относно фалшивите инвалидни ТЕЛК-ове Павлова разясни предвижданите мерки за спиране на злоупотребите. "Има цели села в страната с фалшиви ТЕЛК-ове. Трябва да сложим край на това паразитиране на гърба на системата.1,5 млрд. лв. годишно се дават за инвалидни ТЕЛК-ове. 

Издаването им трябва да се извършва от НОИ, а вече издадените да бъдат ревизирани. Когато някой краде от системата на НОИ, краде от децата си", категорична бе Лиляна Павлова. По думите й с предложените мерки ще се осигури повече ресурс за социално подпомагане в подкрепа на нуждаещите се. Тя информира още, че са предвидени заплати и за пенсионери, които помагат в отглеждането на децата на работещи родители. 

"Подкрепа ще бъде гарантирана и за ранното връщане на работа на майките с малки деца", отбеляза Павлова, представяйки предложенията на ГЕРБ в сферата на икономиката.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: