Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павлова: Зоната край Морска гара трябва да бъде най-хубавата част на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 21.03.2017Коментари (0)2227
© Varna24.bg
Зоната край Морска гара трябва да бъде превърната в най-атрактивната част на Варна. За да се случи това е необходимо да се разшири пасажерския терминал и да се обособи модерен експо- и конгресен център. Това заяви по време на среща с жители на район "Владислав Варненчик" водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители Павел Христов, Калин Калевски, Красимир Гърдев, Геогри Георгиев и Станислав Йорданов, както и кметът на района и ръководител на ГЕРБ - Владиславово Николай Костадинов.

Павел Христов подкрепи Павлова, като акцентира, че бъдещето е в отваряне на града към морето и модернизиране на пристанище Варна Запад.

По време на срещата бе отправен въпрос относно "Максуда". "Ще направите ли ревизия на всички нотариални актове от времето на Добрин Митев, когато той продаде държавната земя в района?", попитаха хората. Павлова изрази категорично становище, че там трябва да има безкопромисност по отношение на незаконното строителство.

Поставена бе и тема, свързана с енергийната ефективност. Водачът на варненската листа на ГЕРБ разясни на хората, че колкото по-енергоефективни са сградите и производствата, толкова по-малко енергия се ползва. Тя каза още, че стратегически приоритет на ГЕРБ е изграждането на газов хъб "Балкан." "Сондажите в Черно море трябва да продължат, защото собственият добив ще ни осигури енергийна независимост", коментира Павлова.

По време на срещата тя очерта като ключови приоритети от управленската програма на ГЕРБ образованието, социалната политика и здравеопазването. "Предвиждаме промяна в пенсионния модел. За разлика от нашите опоненти, които обещават гръмко повишаване на пенсиите, ние не можем да обещаем това да се случи с магическа пръчка. За да бъдат вдигнати пенсиите и бабите и дядовците ни да имат достойни старини, е необходимо да има работеща икономика.

Възможност за реинвестиране на средства в пенсионната система е и освобождаването на ресурс след прекратяване на практиката с фалшивите ТЕЛК-ове", каза още Лиляна Павлова.
Тя добави, че за да бъдат привличани инвеститори в България, трябва да бъдат запазени данъците. "Визията, заложена в програмата на ГЕРБ за борба с демографската криза, включва стимулиране на тридетния модел, ранно връщане на работа на младите майки и стимулиране на по-възрастни членове на семейството да помагат за гледането на децата чрез социалното подпомагане", каза още бившият регионален министър.

На въпрос за околовръстния път на Варна, Павлова припомни позицията на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, че трябва да се предостави идеен проект за финансиране. Водачът на варненската листа на ГЕРБ бе категорична, че ако бъде гласувано доверие на партията за следващ мандат, ремонтът на Аспаруховия мост ще продължи. В отговор на въпрос за втори мост, тя заяви, че това е проект, който не може да започне веднага, защото са нужни предварителни проучвания и огромни инвестиции.

Лиляна Павлова коментира, че повишаването на минималната работна заплата до 650 лв. и достигането на средна заплата 1500 лв., са напълно постижими цели при ръст на икономиката.

Хората проявиха интерес как ще бъде решен проблемът със свлачището "Трифон Зарезан". Павлова припомни, че м.г. е направено проучване. "Свлачището е активно и опасно. Бе сформиран експертен съвет и се изказа позиция за изграждане на мостово съоръжение и частично задържане на пътя от пилотна конструкция. Този проект се прие като концепция и предстои да се осигури финансиране", допълни Лиляна Павлова.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: