Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Паяци дебнат колите в претъпканите курорти и Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 11.06.2016Коментари (0)3850
© Varna24.bg
С настъпването на лятото и увеличаването на моторизираните туристи по морето, започват и летните разправии с паяците във Варна и близките курорти, пише "Монитор". Най-зле продължава да е положението в Златни пясъци, където на паркинга в началото на курорта може да се паркира срещу 10 лв. на кола, но ако някой реши да паркира някъде в комплекса, частният паяк веднага вдига колата му. 

Така, освен, че към собственика на автомобила ще се отнесат крайно обидно, той ще плати и 80 лв., за да си вземе колата. От Златни пясъци посочват, че инфраструктурата за движение на превозни средства в курорта е тяхна собственост и законът им давал абсолютното право да я управляват. Иначе казано, репатриращата фирма ще продължава и това лято по същия безпардонен начин да рекетира хората с автомобили, дръзнали да паркират по алеите на комплекса. Около частния паяк в курорта всяко лято изникват скандали, а голяма част от принудителните административни мерки, които издават от собственика му, падат в административния съд с мотива, че са издадени от некомпетентен орган.

От миналата година таксата за принудително извозване на неправилно паркиран автомобил във Варна е увеличена. Преди паякът репатрираше колите до общинския наказателен паркинг за 30 лв., независимо от коя част на града са вдигнати. Сега Варна е разделена на три зони, като нарушителите в центъра на Варна и квартал Аспарухово плащат 45 лв.. 50 лева струва репатрирането от кварталите "Левски", "Младост" и "Галата", а извозването от "Владиславово", "Виница" и "Бриз" е 55 лв. 

С началото на сезона бе удължено и работното време и на "паяците" във Варна, съобщи управителят на ОП"Общински паркинги и синя зона", Младен Иванов. Всеки делничен ден двата общински паяка работят по 12 часа, от 8 до 20 ч. В почивните дни дежури една от репатриращите коли с работно време от 9,30 до 17,30 часа.

Варненци се жалват непрекъснато от нередности със спрелите навсякъде в централната част на града коли, където възможностите за паркиране не са много не само през лятото. Дойде ли обаче сезонът, положението става нетърпимо, особено в старата градска част, където улиците са тесни и влизането на репатриращите коли е невъзможно. 

В същото време, не може да се пренебрегне фактът, че на всеки жител на морския град се пада най-малко по един автомобил. Справка в КАТ - Варна показва, че са регистрирани над 300 000 коли. Заедно с тях, по улиците се движат и други над 100 000 с регистрации в други градове и още поне толкова служебни автомобили. 

Наскоро живеещите в крайните квартали скочиха срещу точно такива служебни автомобили на паркингите между блоковете им, които заемат и без това недостигащите места за личните автомобили на живеещите там. 

Имаше и предложение общината да въведе ред, като изиска от собствениците на фирми информация за местодомуването на служебните им коли и таксите, които те плащат за паркинг. Ако това не бъде декларирано, ще означава, че автомобилите на фирмата са в графата на т. нар. "диво паркиране" и подлежат на санкции. В същото време общината има 10 паркинга, но само 3 от тях са в центъра на града. Останалите, които са точно в покрайнините, най-често са празни, а улиците около тях също са претъпкани от коли. "Водачите им се оплакват постоянно, но предпочитат да паркират безплатно по тротоари и градинки, вместо да дадат левче за паркинг", коментираха от "Общински паркинги и синя зона". 

Зоните за кратковременно платено паркиране в града пък са със 187 места на 4 централни улици. Цената е 50 ст. за половин час и 1 лев за час, като максимума за престой е не повече от 3 часа. За решаването на проблема с паркирането предстои изграждане на нови паркоместа в разделителната линия на бул. "Княз Борис" до Делфинариума, както и до жп-гарата. Със 150 000 евро, отпуснати от ЕБВР, е разработен доклад и план за въвеждането на Синя зона в морската столица. Парите са част от проекта за интегриран транспорт във Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Неправилно паркиране във Варна
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: