"Паяк" тръгва на лов за незаконни каруци във "Владиславово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:48 / 17.06.2015
2511
Съставени са 4 акта и са установени 16 собственици на коне и каруци във варненския квартал "Владиславово", съобщи за Varna24.bg кметът на района Неделчо Михайлов. Той допълни, че през тази седмица санкционирането на нарушителите ще продължи. 

Припомняме, че отглеждането на коне и други селскостопански животни в рамките на града е забранено от общинската Наредба за обществения ред, се посочва в информация от районната администрация. Такова ограничение има и от Закона за безопасност на храните.

Неделчо Михайлов ще предложи на утрешното заседание на Комисията по безопасност на движението в Община Варна поставянето на точно определени места на 17 пътни знака, които забраняват движението на коне с каруци. Той допълни, че по този начин придвижването на превозни средства с животинска тяга ще бъде инкриминирано и нарушителите ще бъдат санкционирани от служителите на КАТ. 

В тази връзка се предвижда и въвеждането на "паяк", който ще репатрира незаконните каруци. През миналата година има съставени 17 акта на собственици и предписания за извеждане на животните извън територията на общината. Впоследствие обаче актовете са отменени от Община Варна.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).