Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Персонални награди от Главния прокурор на Република България получиха седем магистрати от Апелативен регион - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 06.01.2023Коментари (0)1525
©
Магистрати от Апелативен регион – Варна получиха персонални награди от Главния прокурор на Република България. Те бяха отличени за проявения от тях висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните им задължения във връзка с работата им по различни разследвания.

Прокурор Радослав Лазаров от Варненската окръжна прокуратура, следовател Петър Ганчев – завеждащ Окръжния следствен отдел във Варна, прокурор Веселин Якимов от Окръжна прокуратура – Разград, прокурор Милена Любенова и следователите Илия Славов – завеждащ Окръжния следствен отдел, и Станислав Георгиев от Окръжна прокуратура – Добрич бяха наградени с отличие "Служебна благодарност“. Те получиха грамоти от името на Главния прокурор. Заместник- окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев получи плакет "Прокуратура на Република България“.

В случаят, за който бе отличен прокурор Лазаров, се касае за поръчково убийство, чиито извършител не е от Варна. Престъплението е извършено с изключителна конспиративност и в началото на разследването дори не е имало насоки за мотива на престъплението. Към настоящия момент фактическият извършител на убийството е осъден с "доживотен затвор“ при специален режим на изтърпяване на накзанието. Работата на прокуратурата по отношение на поръчителя на престъплението продължава.

Магистратите от Добрич получиха награди за своята работа по случая със заседналия край бреговете на Камен бряг кораб "VERA SU“, плаващ под панамски флаг, и създадената опасност за значително повреждане на чужда собственост в резултат от засядането му. Като обвиняеми по делото са привлечени двама души – капитанът на кораба и вторият помощник-капитан. По отношение на първия има влязла в сила присъда след одобрено от съда споразумение, а по отношение на втория делото се намира в съдебна фаза.

Отличието за прокурор Веселин Якимов от Окръжна прокуратура – Разград е свързано с работата му по разследването на тежко криминално престъпление, извършено в град Цар Калоян. Обвиняемият по случая направил опит да убие своя непълнолетна роднина като запалил къщата, в която момичето живеело, след като преди това го изнасилил. Извършителят е осъден с доживотен затвор, заменен с "лишаване от свобода“ за срок от 23 години.

Заместник-окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев получи награда за работата си във връзка с досъдебно производство от 2019 година за подкуп, получен от служител на община Тутракан. В хода на разследването са задържани както получаващият, така и даващият паричните средства за лична облага. Всеки от тях е привлечен към наказателна отговорност. Към настоящия момент двамата са осъдени, а присъдите им – влезли в сила. Общинският служител е осъден и за престъпление по служба, извършвано в продължителен период от време.

Наградите бяха връчени от административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна апелативен прокурор Владимир Чавдаров. Той поздрави своите колеги за техните професионализъм и отдаденост към работата на прокурори и следователи. Пожела им мъдри решения, законосъобразни действия и успех в постигането на общата цел – гарантиране на справедливост и правов ред на българските граждани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: