Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Песенен подарък от хор "Васил Арнаудов" получи за 75-ия си юбилей Маестро Милко Коларов
Автор: Пламена Николова 09:02 / 11.10.2021Коментари (0)1089
Искрено вълнение беляза матинето вчера на камерен ансамбъл "Симфониета", посветено на 75-годишнината на създателя на формацията - големия български композитор проф. Милко Коларов. Юбилярят, който е почетен гражданин на Варна, получи поздравителен адрес от кмета на Общината, връчен от зам.-кмета Коста Базитов, съобщи Нина Локмаджиева.

В адреса се подчертават неговата отдаденост на музиката в нейната философската вглъбеност и дълбоките пластове на човешката душевност, в които навлиза композиторът в своите творчески търсения. “Варна цени високо това, че по-голяма част от професионалния Ви път е свързана с нашия град, с Международния музикален фестивал "Варненско лято“, с камерен ансамбъл "Симфониета“, с отстояването на високи творчески критерии в музикалния живот на града и страната" - се казва в адреса, който завършва с пожелания за здраве и енергия за творчество.

Маестро Коларов благодари и поведе ансамбъла в един вдъхновяващ концерт. Под неговата палка прозвуча Дивертименто от Панчо Владигеров, а за пръв път и новото Концертино на Маестрото за баскларинет и камерен ансамбъл със солист Мартин Чуров - баскларинет.

Красива изненада поднесоха на своя приятел, който е създавал редица песни за тях, хористите от Софийски камерен хор "Васил Арнаудов" с диригент проф. Теодора Павлович. Те пристигнаха във Варна специално за празника на проф. Коларов и му направиха подарък от изпълнения на негови творби. Жестът трогна Маестрото и изпълни с емоция залата на Градската художествена галерия, където бяха дошли много почитатели на композитора. Цветя и поздравления последваха празничния концерт.

Днес, 11 октомври, от 19:00 в Концертното студио на Радио Варна е творческата среща с проф. Коларов. На нея ще бъде представен новият му сборник "Хорови и солови песни". Публиката ще има удоволствието да чуе и записа на "Концерт за цигулка и оркестър" от Милко Коларов в изпълнение на Люцернския симфоничен оркестър с диригент Джон Акселрод.

Входът на срещата е свободен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
49-ото Народно събрание
Специализирани полицейски операции в страната
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: