Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Петима си направиха наркооранжерия под бившия завод "Диамант"
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 12.03.2019Коментари (0)1495
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди в пет съдебни заседания първоначалния арест на Иван И., Пламен К., Пламен В., на Сунай А. и на Мирослав К., всички те привлечени като обвиняеми за промишленото отглеждане в съучастие на марихуана в наркооранжерия, базирана в избено помещение под спортния салон на бившия завод "Диамант“ в Разград. На 27 февруари тази година Окръжният съд в Разград е определил на всеки един от петимата обвиняеми първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража“. Те се разследват затова, че в периода от 1 декември 2018, а Сунай от юли миналата година до 24 февруари 2019, в Разград и в съучастие като съизвършители произвели и държали наркотични вещества с цел разпространение. За същия период и отново в съучастие засели 9 растения от рода на конопа.

Припомняме, че досъдебното производство е започнало през м.юли миналата година, а наркооранжерията е била разкрита на 24 февруари тази година. Органите на реда установили съвременна техника за промишлено отглеждане на марихуана – климатична, осветителна и поливна системи. За да не се разнася специфичната миризма на конопа, стените и прозорците са били изолирани с фибран и опаковани с плътни найлони. В помещението били намерени 9 саксии с растения, достигнали зрелост, както и 500 грама марихуана, подготвена на продажба. Иззети били електронна везна, семена, мелничка за мелене на конопа, компютри и флашки, както и още 10,2 грама канабис, разпределен в дози.

Според разследващите целта на организаторите на наркооранжерията била да затворят производствения цикъл – от засяването на семената до продажбата на готовата марихуана. Още при първите следствени действия в пет населени места и в два автомобила били намерени боен пистолет със заличени номера на Пламен К., картечен пистолет с патрони, иззет от Мирослав, пневматична пушка, открита в помещение, обитавано от Сунай. Мъжете са на възраст 23 – 38 години и са от различни населени места в страната.

Защитата на всеки един от обвиняемите оспори днес пред въззивната апелативна инстанция наличието на данни за обосновано предположение, че мъжете в съучастие са отглеждали марихуана, предназначена за разпространение. Съставът на Апелативен съд – Варна обаче не намери основание да промени изводите на Окръжния съд в Разград, според които събраните още в първите дни доказателства, материали и гласни свидетелства обосновават подозрението, че Иван И., Пламен К., Пламен В., Сунай А. и Мирослав К. са съпричастни към промишленото отглеждане на марихуана, предназначена за разпространение.

Установено по безспорен начин било, че водеща роля в съучастническата дейност имал Сунай. Той е наел помещението, финансирал е техническото оборудване на наркооранжерията, наемането на хора за дейността, държането и разпространението на дрогата. За всеки един от обвиняемите има данни, че поддържали контакти с криминално проявени лица.

Според разследващите, за Иван – разпространението на наркотични вещества бил основният му източник на доходи. Мирослав, за когото няма данни за постоянно местоживеене е донесъл през декември семена за засяване в оранжерията. Изобилие от данни има и за криминалната дейност на Пламен К., който също осигурявал семена "за посев“, от години бил наркозависим, занимал се с разпространение на забранени от закона вещества, с лихварство, имал висящо наказателно производство, но не и постоянен адрес. Пламен В. пък оказал компетентна помощ за отглеждането на семената в нарколабораторията. За него разследващите имали данни, че се занимавал със сводничество, с разпространението на наркотици и често сменял адреса на който живее.

Преценката на всички тези факти, материали и свидетелства обосновават и извода, че всеки един от петимата има опасност да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление.

Определенията, с които Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на Иван И., Пламен К., Пламен В., на Сунай А. и на Мирослав К., привлечени като обвиняеми за промишленото съучастническо отглеждане на марихуана в наркооранжерия, предназначена за разпространение не подлежат на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: