Петима ухапани от змии във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:28 / 04.07.2016
1061
Петима пострадали от ухапване от змии, са потърсили помощ в Клиника по токсикология към Военноморска болница-Варна. Това е станало в рамките на последните две седмици, съобщи шефката на клиниката, доц. д-р Снежа Златева. 

Трима от пострадалите са били настанени за лечение в клиниката, като най-сериозно е било положението на 43-годишен мъж, който е получил шокова реакция. Змията, която го ухапала, била в тревата във вилното му място. Човекът получил доста сериозни локални увреждания на единия крак. Според Златева, пациентът най-вероятно е направил и алергична реакция. 

Състоянието му се влошило толкова, че случаят можел да бъде определен като един от най-тежките за последните 10 години. И останалите пациенти са пострадали от влечугите при работа в градините си във вилните зони в областта. Сред пациентите, приетите за лечение в клиниката по токсикология, е и жена на 32 години. Тя пък вървяла боса по улицата във варненско село, където попадала на змията, която я ухапала.


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).