Петимата отвлекли варненеца заради породисти кученца и таблет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:43 / 22.01.2016
729
По искане на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд взе мерки за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Антон Иванов, Евгени Димитров и Никола Николов, а за съучастниците в отвличането на варненеца Й.Р., в което са обвинени петимата, Георги Цветанов и Александър Колев съдът определи мярка за неотклонение "Домашен арест". 

Наблюдаващият делото прокурор от Окръжната прокуратура ще протестира пред Апелативния съд по-леките мерки за неотклонение спрямо двамата извършители на отвличането. До днешното съдебно заседание за определяне на мерките за неотклонение на петиматате бяха задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия делото окръжен прокурор. 

Срещу 27-годишния Евгени Димитров Окръжна прокуратура във Варна е повдигнала и обвинение и за грабеж на мобилен телефон и 90 лева от потърпевшия.

На 14 януари т. г. варненецът Й.Р. гостувал в дома на обвиняемия Антон Иванов. След гостуването му 29-годишният Иванов решил, че му е откраднат таблета и няколко породисти кученца, които отглеждал в дома си. Според Иванов пострадалия му дължал и пари. Така Иванов и 28-годишният Евгени Димитров решили на 16 януари да отвлекат Й.Р.
Обадили се на техните познати - 26-годишния Александър Колев, 30-годишния Георги Цветанов и 37-годишния Никола Николов, и повикали Й.Р. на среща. На уговореното място Й.Р. бил ударен с електрошок от Евгени, а след това натоварен в багажника на кола и отведен в дома на Антон Иванов. В дома на Антон Иванов похитителите му го били едно денонощие.

Когато мъжете, отвлекли Й.Р. решили да поспят, той успял да избяга през прозореца и уведомил полицията. Всички обвиняеми са криминално проявени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).