Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Петков: БСП загуби кметските избори във Варна с особен майсторлък
Автор: Екип Varna24.bg 14:39 / 04.04.2014Коментари (0)1391
© Varna24.bg
Загубата на БСП на частичните кметски избори във Варна през 2013 г. е изисквала особен майсторлък, смята Румен Петков.

"Няма избори, които Сергей не може да загуби - това през последните 9 години го е показвал много методично. Изисква се особен майсторлък да изгубиш избори във Варна, когато всички са срещу ГЕРБ и има протести, свързани с крайности и с трагедия", коментира в морския град Петков.

Преди да напусне "Позитано" и да се присъедини към проекта АБВ той на няколко пъти настоявал пред Изпълнителното бюро на БСП да бъде анализиран и оценен резултатът от вота, на който социалистите подкрепиха независимата кандидатура на доц. Христо Бозов. Петков искал да бъдат изслушани докладите на местните партийни председатели Красимир Янков и Борислав Гуцанов, но ръководството на партията не допуснало дискусия, предаде Дарик.

"Една от причините за загубата на кметските избори във Варна е неясната, колебливата, противоречивата и очевидно мотивирана по друг начин тактика на местната организация на БСП", добави по темата лидерът на АБВ Георги Първанов.

Без да споменава името му, Румен Петков нападна областния председател на БСП Варна и народен представител Красимир Янков.

"Един от варненските депутати има един ангажимент - да махне шефа на ВиК. Ако успее да го махне, участието му в политиката ще се обезсмисли. Включително човекът предлага законова промяна да бъде махнат шефът на ВиК, която е абсурдна от правна, административна и управленска гледна точка", каза Петков по повод предложените поправки в Търговския закон, Гражданския кодекс и Закона за търговския регистър, сред чиито вносители е Янков.

Бившият вътрешен министър разкритикува и правителството за разпределението на бюджетния фонд от 500 млн. лв. за проекти на общини и министерства.

"Бяла, Аксаково, Девня, Вълчи дол и Ветрино получават 0 лв. и жителите в тези общини трябва да знаят, че БСП, ДПС и "Атака" гледат на тях като на нула. Не можеш да говориш, че икономиката ти е приоритет и в същото време на една от малкото общини като Девня, в която има работещи предприятия, да й дадеш 0 лв. Защо - защото цялата партийна организация на БСП в Девня обяви, че е съпричастна към АБВ. На Девня й даваме 0 лева, но в събота ще й дадем концерт, на който ще бъде Сергей Станишев", завърши Петков.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: