Петокласник поръсил "Каналин" в Спортното! Директорката: Изкъпахме всички деца от стаята

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
12:36 / 08.03.2017
3517
Няма повод за притеснение, всички деца в Спортно училище са добре, ситуацията е овладяна. Това сподели за Varna24.bg директорката на училището Евелина Янчева по повод на инцидента, при който петокласник поръси вещество за отпушване на канали "Каналин" в класната стая

Детето купило пакетче от препарата от близкия магазин и по непонятни до момента причини отрязало ъгълчето на пакетчето и поръсило част от гранулите в стаята. Случката се разиграла в междучасието между първия и втория час. Друго дете веднага сигнализирало учителката и тя информирала директорката, педагогическия съветник и медицинското лице в учебното заведение.

Незабавно децата са "евакуирани" в двете съблекални към спортния салон и всички 21 малчугани са били изкъпани в прилежащите сервизни помещения. Незабавно са били информирани и родителите, които са пристигнали в училището, за да приберат децата си.

От всички малчугани само едно се е оплакало, че чувства сърбеж по кожата си и то е било обработено с противоалергичен препарат. Няма деца, които са имали пряк контакт с веществото или са погълнали част от него, увери директорката. 

Според г-жа Янчева от общото съдържание от 60 грама в пакетчето липсват около десетина.

Стаята, където е било разпиляно веществото, е обработена със спирт и други препарати и до утре ще остане затворена. От утре петокласниците се връщат в училището.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).