Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Петя Проданова: Ще работим за преобразяване на инфраструктурата в кварталите
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 06.10.2015Коментари (0)574
©
"След приключването на рехабилитацията на основните пътни артерии във Варна, ще наблегнем на обновяването на инфраструктурата в кварталите и цялостното преобразяване на градската среда, така че промяната да стигне до всеки дом.“ Това заяви по време на среща с жители на "Цветния“ квартал във Варна кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Приморски" Петя Проданова. 

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Антоанета Цветкова, Людмила Колева - Маринова, Жечка Добрева, Стоян Попов, Кирил Пенев и Борислав Нанков. 

Срещата протече под формата на дискусия, като в началото бе отчетено постигнатото през изтичащия мандат, а именно извършването на основен ремонт (подземни комуникации, асфалтиране и тротоари) на ул. "Бели лилии" - от ул. "Детелина" до ул. "Карамфил". Изградено бе и мостово съоръжение на ул. "Подвис", а на улиците "Прилеп" и "Кестен" е поставено ново осветление. 

"Извършихме основно обследване и почистване на отводнителните канали и деретата, ремонтирахме тротоарни площи около училище "Ангел Кънчев" и Първа езикова гимназия. Пред завършване е цялостното ремонтиране и обновяване на 12 детски площадки за игра на открито. Приключва изграждането на пешеходна пътека по ул. "Подвис" - до спирката на автобус № 12. В ход е поредният етап от рехабилитация на уличните настилки", разясни пред жителите на "Цветния“ квартал Петя Проданова.

Тя анонсира, че предстои да бъде завършено цялостното изграждане на ремонтираните детски площадки, но "процесът ще продължи през следващата година". Планира се и благородяване на ул. "Роза" в отсечката между бул. "Левски" и бул. "Христо Смирненски", като са включени и по-малките напречни улици. Предвиждат се благоустройствени дейности по бул. "Христо Смирненски" - между ул. "Прилеп", пътен възел "Каменар" до бул. "Осми Приморски полк" и пътен възел "Виница", каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Приморски". 

В отговор на въпрос, отправен от граждани, Проданова уточни, че след приключването на съдебните дела, оспорващи уличната регулация, поетапно ще бъде решен проблемът с уличната мрежа и канализацията в квартал "Изгрев". 

"С влизане в сила на новите концесионни договори за сметопочистване и сметоизвозване ще настъпи промяна в цялостния механизъм за осигуряване на чистотата. Положителната тенденция да бъде модернизирана и разширявана базата на детските заведения във Варна ще има и своето приложение с разширяване Детска ясла "Роза" с 50 места", добави Петя Проданова. 

Тя бе категорична, че видимите резултати, постигнати досега, са факт и благодарение на различните форми на пряка и обратна връзка между граждани и администрация. В заключение кандидатът за кмет на район "Приморски" увери присъстващите, че ако й бъде гласувано доверие на предстоящите местни избори, приемните дни и кореспонденцията между двете страни ще продължат и в бъдеще, с цел по-експедитивно разглеждане на сигналите и решаване в оперативен порядък на възникналите и поставени проблеми.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: