Пиано стълби ще озвучават централна част на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
08:57 / 08.05.2018
3185
Стълби ще бъдат преобразени като огромно пиано в центъра този юни. Проектът е успешно реализиран в градове като Милано, Сан Франциско, Стокхолм, а това лято до тях ще се нареди и Варна.

“Вдъхнови ме" или Inspire е проект иновативен за град Варна и страната, стартиран от Beehive. Известен като “Piano Stairs" в международен мащаб, където стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Те могат да бъдат приложени към всяко стълбище в подлези, молове, метростанции, музеи и центрове.

През 2016г. в морската градина на града бе поставено шарено пиано, на което всеки можеше да посвири. Като естествено продължение на инициативата, тази година технологиите ще спомогнат за новия облик на занемарени стълби. Пианото от стълби се активира чрез приложение, което стартира аудио файлове, когато сензорът се задейства. Освен добрият облик, то ще забавлява малки и големи.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна. Основната мисия на инициативата е да спомогне за утвърждаване на града като културно място. Да покаже, че чрез подходящ дизайн и иновация, промяната е достижима.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).