Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
"ѕикадили" влезе във фалит
јвтор: ≈кип Varna24.bg 10:14 / 06.03.2017 оментари (5)4527
©
"ѕикадили" е неплатежоспособна и от 17 февруари е в процедура по несъсто€телност. — това решение смалената верига не изчезва, защото от поне две години работи със същи€ бранд през друго дружество - "—елект трейд", но и оттам зареждането е слабо, съобщава вестник " апитал".

¬ момента обектите са 16, а в пика магазините б€ха 40. ќт съдебното решение обаче се вижда щетата: над 80 млн. лв. дълове към кредитори - основно доставчици, наемодатели, персонал и държава. “ака след многократна см€на на собствеността смъртта на "ѕикадили" ≈јƒ вече е и юридически задвижена. ѕълно изчезване имаше и при друга верига - Carrefour. √ръцки€т франчайзьор н€ма обект отдавна, а вече е и в несъсто€телност.

–ешението на —офийски€ градски съд е, че началната дата на неплатежоспособността на "ѕикадили" е кра€т на 2012 г., а компани€та вече е свръхзадлъжн€ла към кра€ на 2015 г. —тарата дата означава, че сключени след не€ неизгодни сделки могат да бъдат отменени - например не€сното прехвърл€не на марката "ѕикадили" към собственика на дружеството "јѕ март".

¬ компани€та има назначен временен синдик и вече е свикано общо събрание на кредиторите през април. »збрани€т от т€х посто€нен синдик ще тр€бва да решава задачата как с малкото активи да задоволи частично фирмите с вземани€.

«а близо 20 години в търгови€та на дребно веригата "ѕикадили" смени н€колко пъти собствеността и концепци€та си.  омпани€та е основана от варненеца √еорги ѕапуров и в началото е представена само във ¬арна. —ледва разширение и национално покритие. —лед това "ѕикадили" стана част от сръбската група "ƒелта макси" на бизнесмена ћирослав ћишкович, който пък € продаде на белгийската Delhaize Group.

ѕрез юни 2014 веригата отново смени собствеността си и за кратко стана притежание на "јѕ март" на јнгел јнгелов (част от групата "√радус") и ѕетър ƒудоленски.

ѕрез ноември 2014 г. "јѕ март" и гръцката Marinopoulos през " ћЅ Ѕългари€", ко€то държеше франчайза за магазините Carrefour в Ѕългари€, об€виха, че ще се сле€т в общо дружество. —ъдружието обаче не се случи. ѕо това време вече собственици на "ѕикадили" са брат€та ¬алентин и ƒесислав ѕопови (които имат бизнес най-вече в сектора на недвижимите имоти, но без видими акционерни участи€) и Ќиколай Ћазаров, става €сно от документи в “ърговски€ регистър, публикувани тогава.

ќт л€тото на 2016 по информаци€ на " апитал" едноличен акционер е Ќиколай Ћазаров, а брат€та ѕопови са се оттеглили от участието си. ќфициално в люксембургски€ регистър собственикът има номинални директори.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ј колко доставчици фалираха от това? рЯШ£
0
 
 
јћ» — “≈«»» ¬»—ќ » ÷≈Ќ» ≈—“≈—“¬≈ЌЌќ
0
 
 
Ќ€кой още нещо да изпере,не остана ли
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
 убрат ѕулев срещу јнтъни ƒжошуа
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
Ѕойни изкуства сезон 2017/2018
ѕродават “≈÷ ¬арна?
«адържаха варненски адвокат
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: